Skip Navigation
Over ons

De KBO Leidsche Rijn richt zich op de 50-plussers van de gehele regio Leidsche Rijn. Alle senioren in Vleuten/De Meern/Haarzuilens, Montfoort en de nieuwbouwwijken in Leidsche Rijn zijn van harte...

Gezondheid & WelzijnOuderenhulp
Deel

Public Relations vrijwilliger

Vacature · 1–2 uur/week
Wolweverslaan 56, 3454 GM De Meern, Netherlands
Marketing & Communicatie
#25473
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/KBO-Leidsche-Rijn/activiteiten/Public-Relations-vrijwilliger/25473 om je aan te melden
SamenvattingKBO Leidsche Rijn wil regionaal in beeld zijn met al haar activiteiten. Daarvoor zoeken we iemand die artikeltjes kan schrijven voor de kranten.
Uitgebreide omschrijving

KBO Leidsche Rijn met een ledenbestand van ca. 800 leden, organiseert een groot aantal activiteiten op jaarbasis die middels ons eigen blad bij de leden onder de aandacht worden gebracht. Veel van die activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet leden. Daarom willen we de activeiten ook in de regionale kranten vermelden met een tweeledig doel. Ten eerste; voor hen die willen deelnemen aan onze activiteiten, ten tweede; voor onze naamsbekendheid. Laat zien dat je er bent, is een van onze motto's.

Ook is het de bedoeling dat wij als KBO Leidsche Rijn het digitale pad gaan betreden door gebruik te maken van Sociale Media zoals Facebook en Twitter. Veel van onze leden hebben inmiddels een tablet.

Wij zoeken een vrijwilliger die leuke en pakkende teksten kan schrijven op basis van de informatie in ons ledenblad, maar ook digivaardig is om een Facebook-pagina te onderhouden en te Twitteren. Het is zeker niet noodzakelijk om een journalistieke opleiding te hebben, maar leuk kunnen schrijven is wel een voorwaarde. Enige connectie met regionale kranten is handig, dat maakt de plaatsingskans groter.

Spreekt dit u aan? Neemt u dan even contact op met onze voorzitter.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over KBO Leidsche Rijn
De KBO Leidsche Rijn richt zich op de 50-plussers van de gehele regio Leidsche Rijn. Alle senioren in Vleuten/De Meern/Haarzuilens, Montfoort en de nieuwbouwwijken in Leidsche Rijn zijn van harte welkom.

De KBO komt op voor de belangen van de ouderen in de ruimste zin van het woord. Ze organiseert vele activiteiten, zowel cultureel als voor gezelligheid, en zeker ook op het gebied van zingeving en ondersteuning.

De senioren staan in het middelpunt. KBO Leidsche Rijn, met ca. 900 leden, is een van de achttien afdelingen die deel uitmaken van de provinciale KBO Utrecht met een totaal van ca. 10.000 leden. Deze is op haar beurt één van de elf bonden van de landelijke Unie KBO die per 1 januari 2017 een samenwerkingsverband is aangegaan met de landelijke PCOB.

KBO-PCOB hebben gezamenlijk ca. 250.000 leden, daarmee behoort KBO-PCOB tot de grootste ouderenbond van Nederland. Elke afdeling en bond is geheel zelfstandig met eigen statuten, een eigen bestuur, en staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

KBO Leidsche Rijn hanteert de drie O’s: Ondernemend, Onderzoekend en Ondersteunend.

Ondernemend in de vorm van activiteiten voor zowel de oudere als de jongere senior. Natuurlijk nog wel KKK (kaarten, kienen, keuvelen) maar ook veel activiteiten die aanspreken bij jongere senioren zoals themabijeenkomsten over actuele onderwerpen. Cultuur in de vorm van stadswandelingen, museumbezoek e.d. Ook aandacht voor Sociale Media, voorlichtingen en… te veel om op te noemen.

Onderzoekend op het gebied van maatschappelijke veranderingen om zo de belangen van de senioren optimaal te kunnen behartigen bij de gemeentelijke overheid. Deze belangenbehartiging wordt gedaan in samenwerking met andere organisaties zoals op plaatselijk niveau met het COSBO stad Utrecht.

Ondersteunend voor de senioren door het hebben van VOA’s (vrijwillige ouderenadviseurs) waar men terecht kan met de meest uiteenlopende vragen. Het hebben van HUBA’s (hulp bij belastingaangifte) en de landelijke service- en juristentelefoon.

Een vierde O mag niet ontbreken. De O van Open voor alle senioren. KBO Leidsche Rijn staat open voor alle senioren vanaf 50 jaar in de regio ongeacht zijn of haar geloofsrichting. Maar de katholieke grondslag is ons belangrijke uitgangspunt.
·
#25473
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/KBO-Leidsche-Rijn/activiteiten/Public-Relations-vrijwilliger/25473 om je aan te melden