Skip Navigation
Over ons

Johannes Hospitium Vleuten:

“Even heel dichtbij de ander staan

Op een rustige plek, midden in Vleuten ligt het Johannes Hospitium. Het hospitium biedt mensen in hun laatste levensfase een gastvrij...

Gezondheid & Welzijn
Deel

Gastvrouw/-heer Johannes Hospitium

Vacature · 4–5 uur/week
Kloosterweide 2, 3451 VN Vleuten, Netherlands
Receptie
Deze vacature is verlopen


Vacature Delen
#25579
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Johannes-Hospitium-Vleuten/activiteiten/Gastvrouw-heer-Johannes-Hospitium/25579 om je aan te melden
SamenvattingWil je graag je steentje bijdragen aan de laatste fase van iemands leven? Kom dan werken als gastvrouw/-heer in ons hospitium.
Uitgebreide omschrijving

Heb je een warme persoonlijkheid en gastvrije uitstraling?  Wil je graag je steentje bijdragen aan de laatste fase van iemands leven? Kom dan werken als gastvrouw/-heer in ons hospitium.

Wij bieden een gastvrij verblijf aan mensen in hun laatste levensfase waarbij liefdevolle zorg en aandacht voorop staat.

Als gastvrouw/-heer ontvang je het bezoek voor onze gasten en biedt hen koffie/thee aan.   Je neemt de telefoon aan en houdt de keuken en huiskamer netjes.   Je verzorgt de bloemen en planten.  Ook verzorg je het gezamenlijke koffie/theemoment voor alle medewerkers in de ochtend en middag of voor vergaderingen.  Je regelt de post.  Verder doe je incidentele administratieve en receptiewerkzaamheden.

Je werkt onder verantwoordelijkheid van de dienstdoende verpleegkundige.  Gastvrouwen/-heren zijn op werkdagen aanwezig, met werktijden van 8.30 tot 12.30 uur en van 12.30 tot 16.30 uur; in het weekend van 9:30 tot 13:30 uur.  Per dienst is er één gastvrouw/-heer, dus je werkt zelfstandig.

We verwachten dat je minimaal drie diensten per maand kan draaien, waarvan ook met enige regelmaat een dienst in het weekend of een feestdag.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Johannes Hospitium Vleuten
Johannes Hospitium Vleuten:

“Even heel dichtbij de ander staan

Op een rustige plek, midden in Vleuten ligt het Johannes Hospitium. Het hospitium biedt mensen in hun laatste levensfase een gastvrij en comfortabel verblijf met deskundige verzorging en begeleiding. In een veilige, vertrouwde omgeving geeft het de gast en zijn naasten de gelegenheid in alle rust en op een persoonlijke wijze afscheid te nemen. In het Johannes Hospitium is plaats voor acht gasten. Elke gast heeft een ruime eigen kamer met terrasje en uitzicht op de tuin. Het Hospitium zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van vrijwilligers!
“Onze vrijwilligers doen er alles aan om mensen in de laatste fase van hun leven op een liefdevolle manier te geven wat zij nodig hebben,” vertelt vrijwilligerscoördinator Hetty Boven, “Dat kan op verschillende manieren. Er zijn vrijwilligers die de verpleegkundigen assisteren bij de verzorging, zij helpen de gasten met douchen, aankleden en eten etc. Ervaring in de zorg is hiervoor niet nodig. Daarnaast zijn er vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer bezoekers ontvangen, de telefoon beantwoorden en zorgen voor koffie. Ook onze prachtige tuin wordt door vrijwilligers onderhouden. Kookvrijwilligers verzorgen de maaltijden voor onze gasten. Onze vrijwilligers zijn erg betrokken, er is overleg en begeleiding. Er worden cursussen aangeboden en een eigen koor zingt onder andere bij herdenkingsbijeenkomsten. Mensen vragen vaak of het werk niet zwaar is. Natuurlijk is het intens, maar sterven hoort bij het leven en in het Hospitium wordt vooral ook geleefd. Juist in een fase waarin mensen het leven loslaten. Er is naast verdriet ook ruimte voor fijne herinneringen en plezier. Dat maakt het vrijwilligerswerk zo mooi om te doen, je mag even heel dichtbij de ander staan”.
Deze vacature is verlopen


Vacature Delen
#25579
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Johannes-Hospitium-Vleuten/activiteiten/Gastvrouw-heer-Johannes-Hospitium/25579 om je aan te melden