Skip Navigation

IJsclub Siberia

Non-profit

Over ons

Elk seizoen een buitenfeest bij IJsbaan De Watertoren in Utrecht Overvecht.

Daarnaast organiseren we activiteiten rondom Skatebaan Ruigenhoek in het Noorderpark.

Bekende evenementen zijn:...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

18 en 19 jan. Glow in the Park 2019

Event · 18 jan 2019, 17:00
3566 ME, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Deze event is verlopen
#26495
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/IJsclub-Siberia1/activiteiten/18-en-19-jan-Glow-in-the-Park-2019/26495 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

IJsclub Siberia organiseert voor de vierde keer Glow in the Park in het Gagelbos. We gaan weer lekker banjeren; donker, misschien koud, onverwachte lichtjes, mensen en leuke verrassingen en vooral een hoop gezelligheid! Een hartverwarmend festival, een winters avontuur, voor jou, je vrienden, buren en familie. Een van de leuke winter-events in Overvecht!

IJsclub Siberia, Cultuur Platform Overvecht, ROC Midden Nederland en vele anderen organiseren een lichtjestocht door het Gagelbos, de Ruigenhoekse Polder en langs IJsbaan de Gagelplas en heeft start en finish vanaf de Skatebaan Ruigenhoek.

De organisatie houdt een verkiezing voor de mooiste, leukste of origineelst geklede deelnemer.

Er doen weer vele bekende partners belangeloos mee. Een gezamenlijke inspanning  van vele scholen, organisaties en artiesten uit de wijk. Het Cultuur Platform in Overvecht met zijn vele gezichten, uitingen en diversiteit maken we van het donkere Gagelbos, een sprookje uit Duizend en één nacht. 18 en 19 januari wijzen lichtpuntjes je de weg door het donkere bos. Een nieuw magisch avontuur voor jong en oud.

Bij Glow in the Park draait het om lichtpuntjes; vingerlichtjes, glowsticks, vuurkorven, theater, dans en muziek, beleven en bewegen in de buitenlucht. Lichtkunstenaars verlichten de paden en de natuur van het Gagelbos. Bij versierde caravans kom je verhalenvertellers tegen, op de bunker staat een DJ en plots zie je om de hoek een paar dansers. Onderweg warm je je op bij de vuurkorven. Wanneer je na de tocht weer aankomt op het festivalterrein drink je bij het grote vuur chocolademelk. Bij verschillende kramen zijn poffertjes, friet, pizza en allerlei andere lekkernijen verkrijgbaar. Vuurspuwers en muzikanten vermaken jong en oud. Kinderen kunnen bij speciale kindertenten naar muziek luisteren, tekenen, geschminkt worden als ijsbeertje en een spelletje doen.

Praktisch

NIEUW Start- en finishlocatie: Skatebaan Ruigenhoek (Gageldijk naast woning no.8)

Vooraf een kaartje kopen voorkomt dat je bij de ingang moet wachten. Er is een pinautomaat aanwezig. Bij voorkeur gepast betalen. Trek genoeg warme kleding aan en meedoen is op eigen risico.

Voorverkoop Voordéél

Combikaart* volw. en kind 7,50

Kaart* volw. 6,00 / kind en U-pas houders 2,25

Aan de kassa*:

Kaart: volw. 8,00 / kind en U- pas houders 3,00

*alleen geldig voor één Glow in the Park avond

Kaarten verkrijgbaar vanaf 15 november 2018 via Ticketkantoor 

Zet jezelf op < GAAT > en volg ons op Facebook

Datum: vrijdag 18 en zaterdag 19 januari 2019

Tijd: 17.00-23.00 uur

Vanaf 17.00 uur Inloop en kaartverkoop

Tussen 18.00 – 22.00 uur Start wandeling

Van 20.00 – 23.00 uur Finish Festival

Meest gestelde vragen:

Ja, het parcours is toegankelijk voor rolstoelers en kinderwagens.
Ja, kleedt je warm genoeg aan en zorg voor goed schoeisel.
Ja, het is écht koud; het Noorderpark Ruigenhoek staat bekend om zijn hoge vochtigheid en ’s avonds koelt het af tot het vriespunt.
Ja, we zorgen natuurlijk voor warme drankjes en hapjes en zorg jij goed voor jezelf.
Ja, ook als vrijwilliger ben je van harte welkom! Zin om mee te doen? Aanmelding kan via [email protected]
Ja, om alles in goede banen te leiden, vind je onderaan de pagina onze huisregels en praktische tips .

Deelnemende partijen:

#Glowinthepark: Cultuur Platform Overvecht, Smile Licht en Geluid Utrecht, ROC Midden Nederland, Nuovo Pouwercollege, lichtkunst van de Beeldjutters, Verhalencentrale, Poeziëcentrale en poppenspelers Ina Geisler en Melanie Plag. Verhalenvertellers van de Voorleesexpress en Theater Stut. Cultuurspot Overvecht met Dance Moves en DJ’s.  Theatergroep Stut Open ism. Creative College, die dit jaar de one-minute story’s gaan vormgeven met Stut Koor, 10 acteurs en actrices.

Muziek met oa. verschillende koren uit Utrecht, draaiorgelmuziek van Joop Budding, Aart Desjant doedelzakspeler, accordeoniste Vieve Boele, Angela van Leeuwen zingt kleine miniatuurtjes voor jong en oud(er).

En bij het kampvuur oa. Siberian Oxygen en Isabel Nolde.

Locatie

Skatebaan Ruigenhoek  (klik op de kaart of link voor de ingang van Glow in the Park: naast Gageldijk no.8)

Belangrijk: Lees de huisregels en praktische tips!

Deelname is geheel op eigen risico. We doen ons best alles zo veilig mogelijk te laten lopen. U bent zelf aansprakelijk voor eventueel geleden schade.
Laat geen afval achter en maak bomen en struiken niet kapot. De wandeling gaat door een stuk natuurgebied. Daar moeten we met elkaar natuurlijk zuinig mee omgaan. Maak dus niks kapot en doe je afval in de afvalzakken: vóór, tijdens én na de wandeling.
Volg de aanwijzingen van de medewerkers. Langs het parcours en langs de weg staan medewerkers die zorgen dat alles in goede banen loopt.
Ons advies voor hondenbezitters: We zijn met elkaar in een honden losloopgebied. Laat uw hond thuis van 17-23 uur. Het wordt druk en niet iedereen houdt van honden op een klein festival terrein. Mocht het onverlaat toch nodig zijn de hond mee te nemen: hou hem dan tussen 17-23 uur aangelijnd.
Kom lopend of op de fiets. Het is het snelst en het makkelijkst om met OV, lopend (ongeveer 15 minuten vanaf De Watertoren) of op de fiets (5 minuten) te komen. Locatie: Utrecht Parkeerplaats Sint – Anthoniedijk naast no.107
Komt u toch met de auto volg dan de aanwijzingen van de verkeersregelaars om de auto op de toegewezen plekken te parkeren.
Ter hoogte van Benzinestation Iesberts Gageldijk mag niet geparkeerd worden.
Parkeren op de st. Antoniedijk is niet toegestaan. Er zijn vlak bij het begin- en eindpunt van de wandeling parkeerplaatsen oa.
GRATIS achter Tuincentrum Overvecht en langs de Gageldijk.
Heb je een U-pas? Neem ‘m mee! Glow in the Park is goedkoper voor mensen met een U-pas. Neem hem dus mee als je er eentje hebt. Geen U-pas: €7 (volwassenen) / €3 (kinderen).

Zo zorgen we er samen voor dat Glow in the Park voor iedereen een fantastische beleving wordt!

 

Hoe kom ik er?
Utrecht > events > IJsclub Siberia > 18 en 19 jan. Glow in the Park 2019
Over IJsclub Siberia
Elk seizoen een buitenfeest bij IJsbaan De Watertoren in Utrecht Overvecht.

Daarnaast organiseren we activiteiten rondom Skatebaan Ruigenhoek in het Noorderpark.

Bekende evenementen zijn: Skatefeest, Zomerfeest, Herfstfeest en Winterfeest Glow in the Park. Na 4 nachten strenge vorst... Schaatsfeest op IJsbaan Park De Watertoren.

Doe je óók mee? Samen met veel partners brengen we jong en oud(er) samen in #Overvecht. Samen werken we aan aantrekkelijke buitenactiviteiten. #ijsclubsiberia #Utrecht
Deze event is verlopen
#26495
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/IJsclub-Siberia1/activiteiten/18-en-19-jan-Glow-in-the-Park-2019/26495 om je aan te melden