Skip Navigation
Over ons

Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Vrijwilligers gezocht #alleensamen

Vacature · 2–4 uur/week
Christiaan Krammlaan 2-8, 3571 AX Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
Deze vacature is verlopen
#24319
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Vrijwilligers-gezocht-alleensamen/24319 om je aan te melden
SamenvattingHumanitas is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.
Uitgebreide omschrijving

Om de uitdagingen waarvoor we gesteld worden aan te kunnen, hebben we ieders kracht en inzet nodig. Want we willen ook nu, juist nu, doen wat we altijd doen: er zijn voor elkaar en voor de ander.

We zijn nog net zo hard op zoek naar vrijwilligers. Vanwege de corona maatregelen passen we de vorm van onze projecten tijdelijk aan. Dit betekent dat het intakegesprek telefonisch (evt. videobellen) plaats zal vinden i.p.v. bij ons op kantoor. Ook het contact tussen maatjes zal in eerste instantie via skype/(video)bellen plaatsvinden. De bedoeling is dat, zodra dit weer mogelijk is, het online contact met je deelnemer zal veranderen in face-to-face contact. Dat is toch net iets gezelliger.

De projecten waar wij momenteel vrijwilligers zoeken zijn:

Vriendschappelijk Huisbezoek 
Studiemaatjes – ook tijdelijke vrijwilligers (minimaal 3 maanden)
Thuisadministratie - ook tijdelijke vrijwilligers (minimaal 3 maanden)

Tijdelijke vrijwilligers
Normaal duurt een koppeling bij ons een jaar. Om zo snel mogelijk in te kunnen spelen op de vraag van deelnemers, zijn wij momenteel ook heel erg blij met tijdelijke vrijwilligers.
Zit je thuis en wil je je graag tijdelijk (minimaal 3 maanden) inzetten als vrijwilliger bij een van onze projecten? Laat het ons weten. Wij kijken of we je aan een deelnemer kunnen koppelen.

Aanmelden
Klik hierboven op het project waar jij je graag voor wilt inzetten en daar vind je de juiste contactgegevens. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Humanitas Utrecht
Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat als wij de kennis, kracht en kunde bij elkaar brengen, die Utrechter daarna weer zelf verder kan.

Soms heeft iemand even niet de capaciteit het eigen leven in te richten. Soms ontbreekt even de mogelijkheid daartoe. Humanitas Utrecht is er om die mensen tijdelijk een steuntje in de rug te geven en ze de gereedschappen aan te reiken waarmee ze zelf hun problemen kunnen aanpakken. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen hieraan zoveel zelfvertrouwen ontlenen dat ze in de toekomst ook steeds beter voor zichzelf kunnen zorgen.

Het gereedschap dat onze vrijwilligers meenemen is divers; overzicht in de administratie, het verwerken van het verlies van een dierbare, of het beter leren van de Nederlandse taal. In al onze ondersteuning richten wij ons erop dat de ander de draad weer zelf op kan pakken.

Activiteiten Humanitas Utrecht:
- Vriendschappelijk Huisbezoek
- Taalmaatjes
- Thuisadministratie
- Get a Grip
- Studiemaatjes
- Make a Difference Today (maatschappelijke diensttijd)
- Maatjes Slachtoffers Mensenhandel
- Steun bij Rouw en Verlies
Deze vacature is verlopen
#24319
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Vrijwilligers-gezocht-alleensamen/24319 om je aan te melden