Skip Navigation
Over ons

Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Vrijwilliger Vriendschappelijk Huisbezoek Leidsche Rijn

Vacature · Flexibel
Christiaan Krammlaan 2, 3571 AX Utrecht, Netherlands
Sociaal contactVriendschapBegeleiding
#28002
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Vrijwilliger-Vriendschappelijk-Huisbezoek-Leidsche-Rijn/28002 om je aan te melden
SamenvattingVriendschappelijk Huisbezoek brengt contact tot stand tussen twee 75+ bewoners uit Leidsche Rijn.
Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilliger hebt u gedurende ongeveer een jaar om de twee weken contact met uw maatje. U biedt een luisterend oor en praat over wat iemand bezighoudt. Ook ondersteunt u bij het zetten van kleine stappen en verkent u samen wat Leidsche Rijn te bieden heeft. Het doel is de eenzaamheid te doorbreken en ervoor te zorgen dat uw maatje meer plezier krijgt in het leven. Vanwege corona is het mogelijk om het contact telefonisch of digitaal te laten verlopen.


Ik wil tijd en aandacht schenken

U kunt maatje worden als u: 

  • woonachtig bent in Leidsche Rijn en 75 jaar of ouder bent.
  • het leuk vindt om met uw tijd en aandacht iets te betekenen voor een leeftijdsgenoot uit Leidsche Rijn die zich alleen voelt. 
  • het leuk vindt om met iemand te werken aan het zetten van kleine stappen die aansluiten bij de wensen en behoeften van uw maatje. Bijvoorbeeld het opbouwen van een sociaal netwerk.
  • Leidsche Rijn goed kent en/of het leuk vindt deze wijk beter te leren kennen. 
  • ongeveer een jaar lang, om de week 1,5 tot 2 uur beschikbaar bent. Jullie bepalen samen wanneer jullie elkaar zien.


Begeleiding

U krijgt begeleiding van een vrijwillig coördinator. Daarnaast bieden wij een kennismakingsbijeenkomst en intervisie aan, omdat wij geloven dat u zo beter bent toegerust om mensen te helpen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. En zo doet u uw vrijwilligerswerk met meer plezier.


Samenwerking Humanitas en de Zonnebloem

Vriendschappelijk Huisbezoek is een project van Humanitas en richt zich op eenzame bewoners van Utrecht. Dankzij een subsidie van ZonMw kunnen wij extra aandacht schenken aan 75+ ‘ers in Leidsche Rijn. Dit doen we in samenwerking met de Zonnebloem. 


Herkent u zichzelf hierin?

Meld u dan nu aan via het aanmeldformulier.

Woont u in een andere wijk? Bent u geen 75+’er? Of twijfelt u of dit wat voor u is? Neem gerust contact op met ons op voor meer informatie.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Humanitas Utrecht > Vrijwilliger Vriendschappelijk Huisbezoek Leidsche Rijn
Over Humanitas Utrecht
Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat als wij de kennis, kracht en kunde bij elkaar brengen, die Utrechter daarna weer zelf verder kan.

Soms heeft iemand even niet de capaciteit het eigen leven in te richten. Soms ontbreekt even de mogelijkheid daartoe. Humanitas Utrecht is er om die mensen tijdelijk een steuntje in de rug te geven en ze de gereedschappen aan te reiken waarmee ze zelf hun problemen kunnen aanpakken. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen hieraan zoveel zelfvertrouwen ontlenen dat ze in de toekomst ook steeds beter voor zichzelf kunnen zorgen.

Het gereedschap dat onze vrijwilligers meenemen is divers; overzicht in de administratie, het verwerken van het verlies van een dierbare, of het beter leren van de Nederlandse taal. In al onze ondersteuning richten wij ons erop dat de ander de draad weer zelf op kan pakken.

Activiteiten Humanitas Utrecht:
- Vriendschappelijk Huisbezoek
- Taalmaatjes
- Thuisadministratie
- Get a Grip
- Studiemaatjes
- Make a Difference Today (maatschappelijke diensttijd)
- Maatjes Slachtoffers Mensenhandel
- Steun bij Rouw en Verlies
·
#28002
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Vrijwilliger-Vriendschappelijk-Huisbezoek-Leidsche-Rijn/28002 om je aan te melden