Skip Navigation
Over ons

Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Vrijwilliger Steun bij Rouw

Vacature · 1–2 uur/week
Christiaan Krammlaan 2, 3571 AX Utrecht, Netherlands
#26896
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Vrijwilliger-Steun-bij-Rouw/26896 om je aan te melden
SamenvattingVroeg of laat krijgt iedereen te maken met verlies. Het leven verandert enorm wanneer iemand een dierbare verliest door de dood.
Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilliger bij Steun bij Rouw bezoek je mensen thuis gedurende een periode van maximaal anderhalf jaar, gemiddeld zo'n twee keer per maand. Eigen ervaring met verlies kan een pre zijn, maar is niet noodzakelijk. Het vermogen om nabij de ander te durven zijn wel. Ook is het belangrijk dat je open kan staan voor het verhaal van de ander en de manier waarop deze omgaat met het verlies.

Voordat je aan de slag gaat, krijg je een training van vijf avonden. Daarnaast zijn er maandelijks bijeenkomsten met de andere vrijwilligers waarin je ervaringen uitwisselt en van elkaar kan leren.

Hoe kom ik er?
Over Humanitas Utrecht
Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat als wij de kennis, kracht en kunde bij elkaar brengen, die Utrechter daarna weer zelf verder kan.

Soms heeft iemand even niet de capaciteit het eigen leven in te richten. Soms ontbreekt even de mogelijkheid daartoe. Humanitas Utrecht is er om die mensen tijdelijk een steuntje in de rug te geven en ze de gereedschappen aan te reiken waarmee ze zelf hun problemen kunnen aanpakken. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen hieraan zoveel zelfvertrouwen ontlenen dat ze in de toekomst ook steeds beter voor zichzelf kunnen zorgen.

Het gereedschap dat onze vrijwilligers meenemen is divers; overzicht in de administratie, het verwerken van het verlies van een dierbare, of het beter leren van de Nederlandse taal. In al onze ondersteuning richten wij ons erop dat de ander de draad weer zelf op kan pakken.

Activiteiten Humanitas Utrecht:
- Vriendschappelijk Huisbezoek
- Taalmaatjes
- Thuisadministratie
- Get a Grip
- Studiemaatjes
- Make a Difference Today (maatschappelijke diensttijd)
- Maatjes Slachtoffers Mensenhandel
- Steun bij Rouw en Verlies
·
#26896
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Vrijwilliger-Steun-bij-Rouw/26896 om je aan te melden