Skip Navigation
Over ons

Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Taalmaatje

Vacature · 2–4 uur/week
Christiaan Krammlaan 2, 3571 AX Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#25595
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Taalmaatje/25595 om je aan te melden
SamenvattingWil je ook leren over andere culturen? En iemand wegwijs maken in de Utrecht door spreekvaardigheid te oefenen?
Uitgebreide omschrijving

Humanitas Taalmaatjes helpt anderstalige Utrechters die hun Nederlands willen verbeteren, door maximaal een jaar een taalmaatje te bieden. 

Onze deelnemers zijn divers: een Turkse vrouw die beter met de juf van haar kind wil praten, een cursist van een taalschool die ook buiten de les wil oefenen of een Marokkaanse automonteur die soepeler wil converseren bij de koffieautomaat. Verschillende mensen die één ding gemeen hebben, ze willen beter Nederlands leren spreken om hun dagelijkse zaken beter of makkelijker te kunnen doen.

Ben je maatschappelijk betrokken en wil je graag op een leuke en concrete manier een steentje bijdragen ? Ben je nieuwsgierig naar andere culturen en leefwijzen? Beschik je over goede sociale vaardigheden, ben je geduldig? Dan zoeken wij jou!

We bieden een tweedaagse training zodat je voldoende handvatten hebt. Ook bieden we vier keer per jaar intervisie aan waarop je ook andere vrijwilligers ontmoet. Je kunt met vragen altijd terecht bij één van de coordinatoren. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Humanitas Utrecht
Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat als wij de kennis, kracht en kunde bij elkaar brengen, die Utrechter daarna weer zelf verder kan.

Soms heeft iemand even niet de capaciteit het eigen leven in te richten. Soms ontbreekt even de mogelijkheid daartoe. Humanitas Utrecht is er om die mensen tijdelijk een steuntje in de rug te geven en ze de gereedschappen aan te reiken waarmee ze zelf hun problemen kunnen aanpakken. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen hieraan zoveel zelfvertrouwen ontlenen dat ze in de toekomst ook steeds beter voor zichzelf kunnen zorgen.

Het gereedschap dat onze vrijwilligers meenemen is divers; overzicht in de administratie, het verwerken van het verlies van een dierbare, of het beter leren van de Nederlandse taal. In al onze ondersteuning richten wij ons erop dat de ander de draad weer zelf op kan pakken.

Activiteiten Humanitas Utrecht:
- Vriendschappelijk Huisbezoek
- Taalmaatjes
- Thuisadministratie
- Get a Grip
- Studiemaatjes
- Make a Difference Today (maatschappelijke diensttijd)
- Maatjes Slachtoffers Mensenhandel
- Steun bij Rouw en Verlies
Deze vacature is verlopen
#25595
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Taalmaatje/25595 om je aan te melden