Skip Navigation
Over ons

Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Met taal meer mens

Vacature · 2 uur/week
Christiaan Krammlaan 2-8, 3571 AX Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#24153
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Met-taal-meer-mens/24153 om je aan te melden
SamenvattingWil jij Taalmaatjes worden?
Uitgebreide omschrijving

Ben jij woonachtig in de Meern of vind je het niet erg om naar de Meern te reizen? Wij hebben hier 3 leuke dames wonen die heel graag een taalmaatje willen! Ze wonen nog niet zo lang in Nederland en hebben hulp nodig bij het beter spreken van de Nederlandse taal. Ook zouden ze het leuk vinden om de Nederlandse cultuur beter te leren kennen. Hierdoor kunnen ze meer sociale contacten maken. Dus, vind jij het leuk om een van deze dames te helpen om hun plekje in Nederland te vinden door middel van het oefenen van de Nederlandse taal? Neem dan contact met ons op via de roze knop.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Humanitas Utrecht
Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat als wij de kennis, kracht en kunde bij elkaar brengen, die Utrechter daarna weer zelf verder kan.

Soms heeft iemand even niet de capaciteit het eigen leven in te richten. Soms ontbreekt even de mogelijkheid daartoe. Humanitas Utrecht is er om die mensen tijdelijk een steuntje in de rug te geven en ze de gereedschappen aan te reiken waarmee ze zelf hun problemen kunnen aanpakken. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen hieraan zoveel zelfvertrouwen ontlenen dat ze in de toekomst ook steeds beter voor zichzelf kunnen zorgen.

Het gereedschap dat onze vrijwilligers meenemen is divers; overzicht in de administratie, het verwerken van het verlies van een dierbare, of het beter leren van de Nederlandse taal. In al onze ondersteuning richten wij ons erop dat de ander de draad weer zelf op kan pakken.

Activiteiten Humanitas Utrecht:
- Vriendschappelijk Huisbezoek
- Taalmaatjes
- Thuisadministratie
- Get a Grip
- Studiemaatjes
- Make a Difference Today (maatschappelijke diensttijd)
- Maatjes Slachtoffers Mensenhandel
- Steun bij Rouw en Verlies
Deze vacature is verlopen
#24153
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Met-taal-meer-mens/24153 om je aan te melden