Skip Navigation
Over ons

Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Maatje Slachtoffer Mensenhandel

Vacature · 1–3 uur/week
Christiaan Krammlaan 2, 3571 AX Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werkSociaal contactBegeleiding
#25770
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Maatje-Slachtoffer-Mensenhandel/25770 om je aan te melden
SamenvattingVoor Maatjes Slachtoffer Mensenhandel+ zijn wij op zoek naar vrijwilligers.
Uitgebreide omschrijving

Als slachtoffer van binnenlandse of buitenlandse mensenhandel, van eergerelateerd of huiselijk geweld of als (ex)prostituee is het vaak lastig om nieuwe contacten op te bouwen en om mensen weer te durven vertrouwen. Door oude banden en gevoelens is het soms lastig om zich op de toekomst te richten.


Als maatje help je een deelnemer om zich te ontwikkelen. Jullie ondernemen samen leuke activiteiten zoals koken, winkelen of naar de sportschool gaan. Je bent een luisterend oor en in voor een goed gesprek. Als de deelnemer moeite heeft met de Nederlandse taal, dan kun jij daar ook mee oefenen. Het contact is gericht op de toekomst, niet het verleden.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Humanitas Utrecht
Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat als wij de kennis, kracht en kunde bij elkaar brengen, die Utrechter daarna weer zelf verder kan.

Soms heeft iemand even niet de capaciteit het eigen leven in te richten. Soms ontbreekt even de mogelijkheid daartoe. Humanitas Utrecht is er om die mensen tijdelijk een steuntje in de rug te geven en ze de gereedschappen aan te reiken waarmee ze zelf hun problemen kunnen aanpakken. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen hieraan zoveel zelfvertrouwen ontlenen dat ze in de toekomst ook steeds beter voor zichzelf kunnen zorgen.

Het gereedschap dat onze vrijwilligers meenemen is divers; overzicht in de administratie, het verwerken van het verlies van een dierbare, of het beter leren van de Nederlandse taal. In al onze ondersteuning richten wij ons erop dat de ander de draad weer zelf op kan pakken.

Activiteiten Humanitas Utrecht:
- Vriendschappelijk Huisbezoek
- Taalmaatjes
- Thuisadministratie
- Get a Grip
- Studiemaatjes
- Make a Difference Today (maatschappelijke diensttijd)
- Maatjes Slachtoffers Mensenhandel
- Steun bij Rouw en Verlies
·
#25770
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Maatje-Slachtoffer-Mensenhandel/25770 om je aan te melden