Skip Navigation
Over ons

Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Digitaal vrijwilliger Taalmaatjes

Vacature · 2–4 uur/week
Axton, Virginia, United States
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#24316
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Digitaal-vrijwilliger-Taalmaatjes/24316 om je aan te melden
SamenvattingAls digitaal Taalmaatje help je een ander beter Nederlands spreken.
Uitgebreide omschrijving

Humanitas is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn.

Voor ons project Taalmaatjes zijn wij op zoek naar vrijwilligers.

Digitaal Taalmaatje
Onze deelnemers zijn divers. Een Turkse vrouw die beter met de juf van haar kind wil praten, een cursist van een taalschool die ook buiten de les wil oefenen en een Marokkaanse automonteur die soepeler wil kletsen bij de koffieautomaat. Verschillende mensen die één ding gemeen hebben, ze willen beter Nederlands leren spreken.

Als digitaal Taalmaatje help je een ander beter Nederlands spreken - voor een gesprek met de huisarts, bij de groenteboer of gewoon, een babbeltje met de buurvrouw. De deelnemers aan het Taalmaatjesproject komen uit alle windstreken en willen graag beter Nederlands leren spreken. Jullie contact verloopt in eerste instantie digitaal (whatsapp/(video)bellen) en kan nadat de corona maatregelen opgeheven zijn veranderd worden in face-to-face contact als jullie dat beiden prettig vinden. Je oefent samen ongeveer 1 tot 1,5 uur per week en je geeft wat huiswerk op. Vanuit Humanitas krijg je scholing, tips en begeleiding. In principe wordt je voor een jaar aan een deelnemer gekoppeld.

Tijdelijke vrijwilliger (minimaal 3 maanden)
Wil je je tijdelijk inzetten als ‘digitaal’ Taalmaatje, laat het ons ook weten. Dan kijken wij of we je aan een deelnemer kunnen koppelen.

Iets voor jou?
Ben je maatschappelijk betrokken en wil je graag op een leuke en concrete manier een steentje bijdragen aan het welzijn van een ander? Ben je nieuwsgierig naar andere culturen en leefwijzen? Ben je sociaal, geduldig, creatief met taal en initiatiefrijk? Dan zoeken wij jou! 

Voor meer informatie over dit project kun je mailen via onderstaande roze knop.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Axton > Axton Activiteiten > Humanitas Utrecht > Digitaal vrijwilliger Taalmaatjes
Over Humanitas Utrecht
Humanitas: voor Utrechters door Utrechters

Wij hebben één belangrijk doel voor ogen: een Utrechter die zich even niet alleen redt brengen wij in contact met een stadsgenoot. Wij gaan ervan uit dat als wij de kennis, kracht en kunde bij elkaar brengen, die Utrechter daarna weer zelf verder kan.

Soms heeft iemand even niet de capaciteit het eigen leven in te richten. Soms ontbreekt even de mogelijkheid daartoe. Humanitas Utrecht is er om die mensen tijdelijk een steuntje in de rug te geven en ze de gereedschappen aan te reiken waarmee ze zelf hun problemen kunnen aanpakken. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen hieraan zoveel zelfvertrouwen ontlenen dat ze in de toekomst ook steeds beter voor zichzelf kunnen zorgen.

Het gereedschap dat onze vrijwilligers meenemen is divers; overzicht in de administratie, het verwerken van het verlies van een dierbare, of het beter leren van de Nederlandse taal. In al onze ondersteuning richten wij ons erop dat de ander de draad weer zelf op kan pakken.

Activiteiten Humanitas Utrecht:
- Vriendschappelijk Huisbezoek
- Taalmaatjes
- Thuisadministratie
- Get a Grip
- Studiemaatjes
- Make a Difference Today (maatschappelijke diensttijd)
- Maatjes Slachtoffers Mensenhandel
- Steun bij Rouw en Verlies
Deze vacature is verlopen
#24316
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht1/activiteiten/Digitaal-vrijwilliger-Taalmaatjes/24316 om je aan te melden