Skip Navigation
Over ons

Het Humanistisch Verbond wil een samenleving waarin iedereen vrij is om zelf zijn persoonlijke invulling te geven over leven, liefde, denken en dood. We willen een samenleving waar mensen gelijk...

Community & familieKinderen & Jeugd
Deel

Penningmeester binnen het afdelingsbestuur

Vacature · 2–3 uur/week
Stobberakplantsoen 29, 3544 TC Utrecht, Netherlands
Bestuur
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#23592
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanistisch-Verbond-afdeling-Utrecht/activiteiten/Penningmeester-binnen-het-afdelingsbestuur/23592 om je aan te melden
SamenvattingWij zoeken een penningmeester voor ons afdelingsbestuur.
Uitgebreide omschrijving

De functie van penningmeester biedt de mogelijkheid expertise op te doen en een bijdrage te leveren aan het bestaan van de zeer actieve en gewaardeerde afdeling van ruim 900 leden!

Wat wordt van je gevraagd als penningmeester?
- Je hebt ervaring met het werken met Excel, en zo mogelijk ook met het boekhoudprogramma Snelstart, of je bent bereid dit te leren
- Je communiceert over de financiën met het bestuur, het landelijk bureau en de organisaties waar HV Utrecht mee samenwerkt
- Je beheert het internetbankieren van de afdeling en kan wekelijks de nodige betalingen regelen|
- Je geeft maandelijks een update van de financiële transacties van de afdeling
- Je woont maandelijks het bestuursoverleg bij en geeft hier verantwoording over de financiële stand van zaken
- Je maakt in samenwerking met de actieve leden een financieel jaarplan
- Je legt tijdens de ALV verantwoording af aan de leden en tevens aan het landelijk bureau over (1) het financieel rapport en (2) het financieel plan voor het aankomende jaar.
- Je maakt deel uit van het afdelingsbestuur
- affiniteit met het humanistisch gedachtegoed

Dit vraagt uiteraard om een gemotiveerd die zorgvuldig met financiën om kan gaan en creatief kan meedenken hoe het beschikbare budget zo goed mogelijk besteed kan worden om de doelen van de afdeling te behalen.

Lijkt het je leuk om mee te helpen binnen het bestuur van onze afdeling en heb je de juiste financiële achtergrond schroom dan niet om contact op te nemen.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Humanistisch Verbond, afdeling Utrecht
Het Humanistisch Verbond wil een samenleving waarin iedereen vrij is om zelf zijn persoonlijke invulling te geven over leven, liefde, denken en dood. We willen een samenleving waar mensen gelijk worden behandeld en waardig met elkaar samen leven.

Wij willen dat mensen die niet geloven, of hun geloof afzweren, veilig zijn en gehoord worden. Wij willen dat mensen die zich scharen onder lhbtqia+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, trans, queer, interseks, aseksueel, plus anderen) niet hoeven te vrezen voor discriminatie, vervolging of verstoting. Dat iemand die aan euthanasie of abortus denkt, een weloverwogen keuze kan maken.

Wij streven naar een samenleving waarin we zorgen voor elkaar. Waarin iedereen kan rekenen op onafhankelijke hulp bij geestelijke nood of ingewikkelde levensvragen. Waarin de zorg zo is ingericht dat mensen tot het einde toe menswaardig kunnen leven.

Wij willen volgende generaties een betekenisvol leven meegeven. Dat zij vrij zijn om vrij te kunnen denken, doen en leven. Want wij willen uiteindelijk maar één ding: een samenleving die ook in de toekomst menswaardig blíjft.

Actieve leden van de afdeling Utrecht komen regelmatig bij elkaar voor activiteiten zoals dialogen, cursussen en filmavonden. Leden en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen. Heb je zelf ideeën voor activiteiten, of heb je belangstelling om een actieve bijdrage te leveren, neem dan contact met ons op.
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#23592
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanistisch-Verbond-afdeling-Utrecht/activiteiten/Penningmeester-binnen-het-afdelingsbestuur/23592 om je aan te melden