Skip Navigation
Over ons

Het Humanistisch Verbond wil een samenleving waarin iedereen vrij is om zelf zijn persoonlijke invulling te geven over leven, liefde, denken en dood. We willen een samenleving waar mensen gelijk...

Community & familieKinderen & Jeugd
Deel

Gespreksleider gezocht voor Filmavond van HV afdeling Utrecht

Vacature · Flexibel
Utrecht, Utrecht, Nederland
NederlandsPraten met anderen
#28021
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanistisch-Verbond-afdeling-Utrecht/activiteiten/Gespreksleider-gezocht-voor-Filmavond-van-HV-afdeling-Utrecht/28021 om je aan te melden
SamenvattingBen jij een liefhebber van films én heb je ervaring met het leiden van gesprekken over zingevingsvragen? Dan zoeken we jou!
Uitgebreide omschrijving

Ben jij een liefhebber van films én heb je ervaring met het leiden van gesprekken over zingevingsvragen? Dan zoeken we jou!


Wij hebben namelijk ruimte voor 1 extra gespreksleider voor de HV Filmavond.


De HV Filmavond is één van de activiteiten van het Humanistisch Verbond afdeling Utrecht.  Tijdens de filmavond kijken we, na een korte inleiding, een film en bespreken we deze na afloop. Centraal bij de bespreking staat de persoonlijke ervaring, uitwisseling en reflectie. Wat deed de film met je? Welke boodschap haalde je uit het verhaal? Waar herken je je wel, of juist absoluut niet in?


Wij zijn op zoek naar een gespreksleider:

‒        met affiniteit met het Humanisme;

‒        met kennis van en met name enthousiasme voor films;

‒        die ervaring heeft met het leiden van gesprekken over zingevingsvragen (bv humanistisch geestelijk verzorger);

‒        die beschikt over een repertoire aan gesprekstechnieken; en

‒        die een veilige sfeer creëert, zodat iedereen zich durft uit te spreken over wat hem / haar raakt.


Je vormt een klein team met de 2 andere gespreksleiders en de coördinator. De zes avonden worden in overleg verdeeld tussen de 3 gespreksleiders. Jij kiest zelf de films voor jouw avonden en geeft invulling aan de inleiding en de nabespreking. Een creatieve invulling wordt gewaardeerd en experimenteren mag, mits de veilige sfeer blijft gewaarborgd.


Voor het verzorgen van de avonden geven wij je een vergoeding. De HV Filmavonden vinden plaats op 6 vrijdagavonden (In 2020 14 februari, 17 april, 19 juni, 18 september,16 oktober, 20 november.)  van 19.30-22.00u in de Witte Lely aan de Oude Gracht.


Enthousiast? Mail dan graag jouw reactie aan Renée Osse (coördinator).

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Humanistisch Verbond, afdeling Utrecht > Gespreksleider gezocht voor Filmavond van HV afdeling Utrecht
Over Humanistisch Verbond, afdeling Utrecht
Het Humanistisch Verbond wil een samenleving waarin iedereen vrij is om zelf zijn persoonlijke invulling te geven over leven, liefde, denken en dood. We willen een samenleving waar mensen gelijk worden behandeld en waardig met elkaar samen leven.

Wij willen dat mensen die niet geloven, of hun geloof afzweren, veilig zijn en gehoord worden. Wij willen dat mensen die zich scharen onder lhbtqia+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, trans, queer, interseks, aseksueel, plus anderen) niet hoeven te vrezen voor discriminatie, vervolging of verstoting. Dat iemand die aan euthanasie of abortus denkt, een weloverwogen keuze kan maken.

Wij streven naar een samenleving waarin we zorgen voor elkaar. Waarin iedereen kan rekenen op onafhankelijke hulp bij geestelijke nood of ingewikkelde levensvragen. Waarin de zorg zo is ingericht dat mensen tot het einde toe menswaardig kunnen leven.

Wij willen volgende generaties een betekenisvol leven meegeven. Dat zij vrij zijn om vrij te kunnen denken, doen en leven. Want wij willen uiteindelijk maar één ding: een samenleving die ook in de toekomst menswaardig blíjft.

Actieve leden van de afdeling Utrecht komen regelmatig bij elkaar voor activiteiten zoals dialogen, cursussen en filmavonden. Leden en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen. Heb je zelf ideeën voor activiteiten, of heb je belangstelling om een actieve bijdrage te leveren, neem dan contact met ons op.
·
#28021
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Humanistisch-Verbond-afdeling-Utrecht/activiteiten/Gespreksleider-gezocht-voor-Filmavond-van-HV-afdeling-Utrecht/28021 om je aan te melden