Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Vind je het leuk om iets te doen voor een ander? En weet je niet precies wat?

Vacature · 1–2 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
Ondersteunend werkSociaal contactBegeleiding
Praten met anderenLuisterenNederlands
#25872
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Vind-je-het-leuk-om-iets-te-doen-voor-een-ander-En-weet-je-niet-precies-wat/25872 om je aan te melden
SamenvattingHelp dan een alleenwonende man van 88 jaar. Hij is erg eenzaam en heeft dementie.
Uitgebreide omschrijving

Meneer is een van de vele mensen met dementie die graag een vrijwilliger zou willen hebben. Daarom zijn wij op zoek naar jou!

Wat je precies moet doen? Niet zo veel eigenlijk, namelijk een praatje maken. Deze meneer zou het erg op prijs stellen als er iemand een kopje koffie of thee komt drinken, en bij mooi weer een korte wandeling komt maken. Daarnaast zou hij het ook fijn vinden als je samen met hem een klein boodschapje zou doen. Dus een gezellig vast contact! Het verrijkt je leven, en je leert intussen ook wat meer over dementie.

Corona update oktober 2020: onze vrijwilligers kunnen nog steeds op huisbezoek, uiteraard in achtneming van alle richtlijnen.


Meld je direct aan!

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Hulp bij Dementie > Vind je het leuk om iets te doen voor een ander? En weet je niet precies wat?
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
·
#25872
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Vind-je-het-leuk-om-iets-te-doen-voor-een-ander-En-weet-je-niet-precies-wat/25872 om je aan te melden