Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Mevrouw zoekt een maatje

Vacature · 1–2 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
Ondersteunend werkSociaal contact
LuisterenPraten met anderenNederlands
#25498
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Mevrouw-zoekt-een-maatje/25498 om je aan te melden
SamenvattingZou jij het leuk vinden om met deze mevrouw met mooi weer te gaan wandelen of een kopje thee te drinken?
Uitgebreide omschrijving

Mevrouw van 89 jaar met dementie is al een tijdje op zoek naar een maatje die haar gezelschap kan houden. Met lekker weer zou ze graag willen wandelen. Een kopje thee drinken vindt ze ook erg gezellig. Lijkt het je leuk om samen met mevrouw op pad te gaan laat het ons weten!


Twijfels of een maatje met dementie bij jou past? Geen zorgen, wij begeleiden jou waar het nodig is. Het contact met iemand met dementie gaat makkelijker dan je zou denken. De een begint zelf met een verhaal, en bij de ander kan een gesprek beginnen door middel van een foto. 

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
·
#25498
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Mevrouw-zoekt-een-maatje/25498 om je aan te melden