Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Eenzame vrouw zoekt een luisterend oor

Vacature · 1–2 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
Ondersteunend werkSociaal contact
Praten met anderenLuisterenNederlands
#25791
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Eenzame-vrouw-zoekt-een-luisterend-oor/25791 om je aan te melden
SamenvattingHeb jij dat luisterende oor? Deze mevrouw met dementie heeft weinig sociale contact en heeft jou nodig!
Uitgebreide omschrijving

Deze gezellige mevrouw met dementie houdt erg veel van kletsen. Ze zit op het puntje van haar stoel om haar verhalen aan jou te vertellen! Ze is erg eenzaam en heeft niemand om haar heen. Haar familie spreekt ze bijna niet, dus ze heeft jou nodig om nog wat contact te kunnen krijgen.

Lijkt het je leuk om deze mevrouw te helpen en af en toe langs te gaan voor een leuk en gezellig gesprek? Meld je dan bij ons aan!

Twijfels of een maatje met dementie bij jou past? Geen zorgen, wij begeleiden jou waar het nodig is. Het contact met iemand met dementie gaat makkelijker dan je zou denken. De een begint zelf met een verhaal, en bij de ander kan een gesprek beginnen door middel van een foto.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Hulp bij Dementie > Eenzame vrouw zoekt een luisterend oor
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
·
#25791
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/Eenzame-vrouw-zoekt-een-luisterend-oor/25791 om je aan te melden