Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt ...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Lieve dame in De Meern zoekt gezelschap in de avond

1–2 uur/week
De Meern, Utrecht, Nederland
Ondersteunend werkBegeleidingSociaal contactSociaal contact
Mensen begeleidenPraten met anderenLuisterenNederlands
Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
#29041
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/29041 om je aan te melden
SamenvattingLieve vriendelijke vrouw in De Meern zoekt gezelschap in de avond

Mevrouw is 77 en heeft dementie. Haar man kan haar niet meer alleen laten.
Uitgebreide omschrijving

Deze vriendelijke dame heeft dementie, haar man zorgt altijd voor haar. En zo is de zorg zwaar geworden. Als jij komt, heeft hij even de ruimte. En kan mevrouw genieten van jouw gezelschap. Zo maak je een verschil voor dit echtpaar!

Twijfels of een maatje bij iemand met dementie bij jou past? Geen zorgen, wij begeleiden jou waar het nodig is. Ondanks de dementie kun je makkelijk met mevrouw in contact komen. Het contact zorgt juist voor mooie verhalen en herinneringen van vroeger. Kom erachter wat deze aardige mevrouw aan jou te vertellen heeft!

Corona update oktober 2020: onze vrijwilligers kunnen nog steeds op huisbezoek, uiteraard in achtneming van alle richtlijnen.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in De Meern > De Meern Activiteiten > Hulp bij Dementie > Lieve dame in De Meern zoekt gezelschap in de avond
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
·
#29041
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/29041 om je aan te melden