Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt ...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Meneer zoekt wandelmaatje!

1–2 uur/week
Oorsprongpark, 3581 ES Utrecht, Nederland
Ondersteunend werkBuitenZorgSociaal contactBegeleiding
Mensen begeleidenPraten met anderenLuisterenNederlands
Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
#25390
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/25390 om je aan te melden
SamenvattingHoud jij ook van wandelen?
Uitgebreide omschrijving

Meneer met beginnende dementie zoekt een maatje om samen mee te wandelen. Meneer houdt van een flinke wandeling, ongeveer anderhalf uur. Hij moet soms zoeken naar woorden, maar als je over vroeger praat dan valt dat reuze mee. Hij heeft een rijk leven achter de rug.

Terwijl jullie wandelen, kan mevrouw even bijkomen.

Twijfels of een maatje met dementie bij jou past? Geen zorgen, wij begeleiden jou waar het nodig is. Het contact met iemand met dementie gaat makkelijker dan je zou denken. Ga op pad met deze man en ontdek het zelf! Het zal je zeker voldoening geven.

Corona update oktober 2020: onze vrijwilligers kunnen nog steeds op huisbezoek, uiteraard in achtneming van alle richtlijnen.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
·
#25390
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/25390 om je aan te melden