Skip Navigation
Over ons

In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt ...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Vrouw zoekt maatje!

1–2 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
Ondersteunend werkBegeleidingSociaal contact
Praten met anderenLuisterenNederlands
Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
#23472
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/23472 om je aan te melden
SamenvattingMevrouw zoekt een maatje zodat meneer even tijd voor zichzelf heeft.
Uitgebreide omschrijving

Mevrouw woont samen met haar man. Meneer is mantelzorger en wil graag af en toe wat tijd voor zichzelf. Daarom zoeken ze een maatje. Samen kletsen of gezellig een kopje koffie drinken is al voldoende. Zo kan meneer een tijdje iets voor zichzelf doen.

Lijkt het je leuk om bij deze mevrouw op bezoek te gaan laat het ons weten!


Twijfels of een maatje met dementie bij jou past? Geen zorgen, wij begeleiden jou waar het nodig is. Het contact met iemand met dementie gaat makkelijker dan je zou denken. De een begint zelf met een verhaal, en bij de ander kan een gesprek beginnen door middel van een foto.

Corona update oktober 2020: onze vrijwilligers kunnen nog steeds op huisbezoek, uiteraard in achtneming van alle richtlijnen.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Hulp bij Dementie
In de gemeente Utrecht wonen zo'n drieduizend mensen met dementie, een groot deel van hen woont gewoon nog thuis, vaak samen met de partner of met behulp van de kinderen. Hulp bij Dementie koppelt vrijwilligers aan mensen met dementie én/of aan de naasten die voor hen zorgen. De vrijwilliger helpt hen door er te zijn: het bieden van gezelschap of een luisterend oor maakt het verschil voor degene met dementie en de mantelzorger.
Als jij je aanmeldt als vrijwilliger maken we eerst een afspraak om kennis te maken. We bespreken dan ook je wensen, zoals in welk deel van de stad je wilt werken en wat je het liefste zou doen met je cliënt. Ben je nog steeds enthousiast, dan volg je een korte scholing over dementie en zorgen wij voor een goede match. Gedurende je werk bij ons, kun je altijd bij ons terecht met je vragen.
·
#23472
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hulp-bij-Dementie/activiteiten/23472 om je aan te melden