Skip Sidebar

Huize Agnes

Non-profit

Over ons

Een plaats voor vrouwen en kinderen ver van huis

Huize Agnes biedt tijdelijke opvang en begeleiding aan vrouwen en hun kinderen die zonder geldige verblijfspapieren in Nederland zijn.

Deze vrouwen ...

Kinderen & JongerenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
GendergelijkheidGoede gezondheid en welzijnVrede, justitie en sterke publieke diensten
Deel

Helpen handen gezocht voor aanleg kindvriendelijke tuin

Evenement · 19 feb 2023 12:00 – 20 feb 2023 17:00
Utrecht, Utrecht, Nederland
Kinderen & JongerenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Goede gezondheid en welzijnGendergelijkheidVrede, justitie en sterke publieke diensten
Aanmeldingen gesloten.
Deel evenement
Huize Agnes
#61683
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Huize-Agnes/activiteiten/Helpen-handen-gezocht-voor-aanleg-kindvriendelijke-tuin/61683 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We nu op zoek naar vrijwilligers die ons op zondag 19 of maandag 20 februari willen helpen bij (de voorbereiding van) de aanleg van een kindvriendelijke tuin

Uitgebreide omschrijving

Huize Agnes biedt tijdelijke opvang en begeleiding aan ongedocumenteerde vrouwen en kinderen die zich in een schrijnende situatie bevinden. Dat doen we vanuit drie woonhuizen in Utrecht, waar we in totaal 13 vrouwen en 16 kinderen opvangen.


Bij een van deze huizen (in de wijk Hoograven) gaan we binnenkort een kindvriendelijke achtertuin aanleggen, zodat de vrouwen en kinderen lekker buiten kunnen zijn. Dat is niet alleen prettig en gezond, maar ook belangrijk voor de leefbaarheid in het huis. In onze panden wonen veel mensen op een kleine oppervlakte, waardoor de ruimte om te leven en te spelen beperkt is. Terwijl deze moeders en kinderen gezien hun onzekere situatie en psychische klachten juist ruimte en rust nodig hebben om te kunnen herstellen en aan hun toekomst te kunnen werken.


We hebben een fonds bereid om ons financieel te ondersteunen bij de aanleg van deze kindvriendelijke tuin. In de eerste week van maart start de hovenier, zodat de vrouwen en kinderen deze zomer al kunnen genieten van de nieuwe tuin.


Maar voor de hovenier aan de slag kan, moeten eerst de tegels die nu in de tuin liggen weggehaald worden. En dat is een behoorlijke klus. Natuurlijk steken we zelf ook de handen uit de mouwen, maar we hebben een heel klein team en het zijn veel tegels. 


Daarom zijn we nu op zoek naar vrijwilligers die ons op zondag 19 februari of maandag 20 februari hierbij willen helpen.Hoe kom ik er?

Aanmeldingen gesloten.
Deel evenement
evenementen > Huize Agnes > Helpen handen gezocht voor aanleg kindvriendelijke tuin

Over Huize Agnes

Een plaats voor vrouwen en kinderen ver van huis

Huize Agnes biedt tijdelijke opvang en begeleiding aan vrouwen en hun kinderen die zonder geldige verblijfspapieren in Nederland zijn.

Deze vrouwen met hun kinderen kunnen op straat niet overleven, zij zijn te kwetsbaar. Huize Agnes is een veilige plek waar deze vrouwen tot rust kunnen komen en zich geen zorgen hoeven maken over de volgende maaltijd of een slaapplaats voor de nacht.
De situatie van de bewoonsters van Huize Agnes is complex. Hun kennis van het Nederlands en Nederland is gering. Ze kampen veelal met trauma's en ervaren veel stress door hun onzekere situatie. De begeleiding van Huize Agnes is erop gericht dat de vrouwen weer de regie over hun leven terugvinden en van daaruit werken aan een nieuw toekomstperspectief.

Hierbij werken we nauw samen met verschillende collega-instellingen en de Gemeente Utrecht.