Skip Navigation

Hematon

Non-profit

Over ons

Hematon is de organisatie voor patiënten met een hematologische-oncologische aandoening en mensen die daarvoor een stamceltransplantatie hebben ondergaan. Ons doel is hen te ondersteunen bij alle...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingen
Deel

Lever jij een bijdrage aan het werkplezier van onze vrijwilligers?

Vacature · 4–8 uur/week
Godebaldkwartier 365, 3511 DW Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#24692
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hematon/activiteiten/Lever-jij-een-bijdrage-aan-het-werkplezier-van-onze-vrijwilligers/24692 om je aan te melden
SamenvattingDe commissie Lotgenotencontact en Vrijwilligers zoekt mensen die meehelpen het vrijwilligersbeleid verder vorm te geven.
Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met een hematologische-oncologische aandoening, mensen die daarvoor een stamceltransplantatie (hebben) ondergaan en hun naasten. Speerpunten zijn lotgenotencontact, belangenbehartiging en informatievoorziening. Bij Hematon zijn 150 betrokken en ervaringsdeskundige vrijwilligers actief om deze speerpunten waar te maken. Ze werken in de regio of op landelijk niveau. Goede gemotiveerde vrijwilligers zijn onmisbaar voor Hematon.

De commissie Lotgenotencontact en Vrijwilligers (Cie. L&V) houdt zich onder andere bezig met het scheppen van voorwaarden zodat onze vrijwilligers met plezier hun werk kunnen doen. We zoeken een lid van de Commissie L&V om te helpen het vrijwilligersbeleid verder vorm te geven en uit te voeren. 

Wat ga je doen?

Met de andere leden van de commissie denk je mee over het vrijwilligersbeleid, zoals over werving, selectie, introductie en deskundigheidsbevordering;
geef je uitvoering aan het vrijwilligersbeleid;
onderhoud je contacten met de vrijwilligers via de regioteam-coördinatoren en voorzitters van commissies en voert gesprekken om behoeften en wensen te inventariseren.

 

Wat vragen we van je?

Je kunt projectmatig (samen)werken;
je hebt affiniteit met het werken met vrijwilligers;
je bent in staat wensen en behoeftes van vrijwilligers te inventariseren en te vertalen naar concrete plannen;
je kunt werken met Office 365 en een virtuele kantooromgeving; 
je hebt Inzicht in het functioneren van een organisatie;
je hebt hbo werk- en denkniveau;
je hebt inzicht in wat het betekent om kanker te hebben, omdat de meeste vrijwilligers een hematologische-oncologische aandoening hebben (gehad);
je bent minimaal acht uur per week beschikbaar voor Hematon.

 

Wat biedt Hematon jou?

In de commissie is het goed en plezierig toeven, je collega’s zijn zeer gemotiveerde vrijwilligers. De commissie vergadert ongeveer tien keer per jaar en er is een aantal werkgroepen waarin je zitting kunt nemen. Jouw aanspreekpunt is de voorzitter van de Cie. L&V. 

Je wordt ingewerkt en begeleid en je kunt deelnemen aan informatieve bijeenkomsten waar je andere vrijwilligers ontmoet. Verder krijg je scholing en je onkosten worden op declaratiebasis vergoed. 

 

Interesse?

Heb je belangstelling voor deze vrijwilligersfunctie of wil je meer informatie? Neem dan contact op via onderstaande roze knop.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Hematon
Hematon is de organisatie voor patiënten met een hematologische-oncologische aandoening en mensen die daarvoor een stamceltransplantatie hebben ondergaan. Ons doel is hen te ondersteunen bij alle aspecten die het leven met en na kanker met zich meebrengt. We zijn er ook voor naasten en donoren van patiënten. Lotgenotencontact, belangenbehartiging en informatievoorziening zijn onze speerpunten. Hematon bundelt kennis en ervaring. De organisatie bestaat dan ook voornamelijk uit betrokken en (ervarings-)deskundige vrijwilligers.

Hematon komt tegemoet aan drie behoeften bij patiënten: weten, delen en ontmoeten. We maken het mogelijk dat patiënten kennis en ervaringen kunnen delen met elkaar en met deskundigen en zorgen voor ontmoetingen tussen patiënten.
Deze vacature is verlopen
#24692
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hematon/activiteiten/Lever-jij-een-bijdrage-aan-het-werkplezier-van-onze-vrijwilligers/24692 om je aan te melden