Skip Navigation

Hematon

Non-profit

Over ons

Hematon is de organisatie voor patiënten met een hematologische-oncologische aandoening en mensen die daarvoor een stamceltransplantatie hebben ondergaan. Ons doel is hen te ondersteunen bij alle...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingen
Deel

Belangenbehartiger gezocht Hematologische aandoeningen

Vacature · 4–8 uur/week
Godebaldkwartier 365, 3511 DW Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#24834
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hematon/activiteiten/Belangenbehartiger-gezocht-Hematologische-aandoeningen/24834 om je aan te melden
SamenvattingAls belangenbehartiger in de commissie werk je aan optimale zorg voor patient en naasten
Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?
Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met een hematologische-oncologische aandoening, mensen die daarvoor een stamceltransplantatie (hebben) ondergaan en hun naasten. Speerpunten zijn lotgenotencontact, belangenbehartiging en informatievoorziening. Bij Hematon zijn 150 betrokken en ervaringsdeskundige vrijwilligers actief om deze speerpunten waar te maken. Ze werken in de regio of op landelijk niveau. Goede gemotiveerde vrijwilligers zijn onmisbaar voor Hematon.

De Commissie Belangenbehartiging voert namens Hematon overleg met zorgprofessionals (hematologen, verpleegkundigen), Nederlandse Vereniging voor Hematologie (NVvH), HOVON, Farmacie, Internationale patiënten verenigingen, Werkgevers, EMA, KWF, ZonMW etc met het doel de zorg voor de patiënt en hun naasten zo optimaal mogelijk te maken.

Waar zijn we naar op zoek?
We hebben behoefte aan iemand met een (bio)medische achtergrond, die ook ervaringsdeskundige is, en interesse heeft voor CML/MDS. We verwachten dat je:

Actief meedoet met de maandelijkse commissie vergadering (woensdagmiddag)
Een goede gesprekspartner bent voor zorgprofessionals
Mee doet met de HOVON werkgroep CML/MDS
De benodigde medische kennis kan inbrengen

Heb je interesse en affiniteit met belangenbehartiging dan ben je meer dan welkom om kennis te maken met het werk van de commissie.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Hematon
Hematon is de organisatie voor patiënten met een hematologische-oncologische aandoening en mensen die daarvoor een stamceltransplantatie hebben ondergaan. Ons doel is hen te ondersteunen bij alle aspecten die het leven met en na kanker met zich meebrengt. We zijn er ook voor naasten en donoren van patiënten. Lotgenotencontact, belangenbehartiging en informatievoorziening zijn onze speerpunten. Hematon bundelt kennis en ervaring. De organisatie bestaat dan ook voornamelijk uit betrokken en (ervarings-)deskundige vrijwilligers.

Hematon komt tegemoet aan drie behoeften bij patiënten: weten, delen en ontmoeten. We maken het mogelijk dat patiënten kennis en ervaringen kunnen delen met elkaar en met deskundigen en zorgen voor ontmoetingen tussen patiënten.
Deze vacature is verlopen
#24834
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Hematon/activiteiten/Belangenbehartiger-gezocht-Hematologische-aandoeningen/24834 om je aan te melden