Skip Navigation

Diakonessenhuis

Non-profit

Over ons

Een kleinschalig algemeen ziekenhuis met grote ambities? Een ziekenhuis dat mensgerichte en toegewijde topkwaliteit zorg biedt? Zoek je een werkomgeving waar collega’s elkaar kennen en makkelijk...

Gezondheid & Welzijn
Deel

Vrijwilliger Geestelijke Verzorging

Vacature · 2–4 uur/week
Bosboomstraat 1, 3582 KE Utrecht, Netherlands
Rijden
Deze vacature is verlopen
#25682
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Diakonessenhuis/activiteiten/Vrijwilliger-Geestelijke-Verzorging/25682 om je aan te melden
SamenvattingDe vrijwilligers in het ziekenhuis bieden de patiënten extra aandacht.
Uitgebreide omschrijving

Locatie Utrecht – Vrijwilligersdienst – Geestelijke Verzorging

De vrijwilligers in het ziekenhuis bieden de patiënten extra aandacht, een luisterend oor en hebben daardoor een belangrijke ondersteunende rol in het ziekenhuis. Voorop staat dat een vrijwilliger belangstelling heeft voor andere mensen en graag een helpende hand biedt.

Geestelijke verzorging Utrecht 

Elke zondagmorgen wordt er een viering gehouden in het personeelsrestaurant. Daarvoor zijn allerlei vrijwilligers in touw.

·        Een groepje vrijwilligers nodigt op zaterdagmorgen alle patiënten voor de viering uit.

Werktijd: 1 x per maand van 10.30 uur - 12.00 uur.

·       Op zondag hebben we vrijwilligers nodig die de patiënten per bed of per rolstoel halen voor de viering en terugbrengen naar hun kamer.

Werktijd: 1 x per maand zondags van  9.00 uur - 12.00 uur.

·        In de kerkdienstruimte verlenen kosters hand- en spandiensten. Ze richten het personeelsrestaurant in tot kerkzaal en zijn verantwoordelijk voor de goede gang van zaken tij­dens de viering.

     Werktijd: 1 x per maand zondags van  9.00 uur - 12.00 uur.

·       Een groep ambtsdragers / vertegenwoordigers van protestantse en katholieke huize geeft mee vorm aan de oecumenische geloofsgemeenschap in het Diakonessenhuis. Drie keer per jaar wordt er vergaderd met de Pastorale Raad. Daarnaast is actieve betrokkenheid bij de voorbereiding van de viering ook welkom.

We hebben een goede en gezellige groep vrijwilligers, maar uitbreiding op alle fronten is zeer gewenst! Zou je ons gemiddeld 1x per maand willen helpen?

Voor meer informatie of direct reageren kun je via onderstaande roze knop contact opnemen met Pastor Willeke Oldenhof.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Diakonessenhuis > Vrijwilliger Geestelijke Verzorging
Over Diakonessenhuis
Een kleinschalig algemeen ziekenhuis met grote ambities? Een ziekenhuis dat mensgerichte en toegewijde topkwaliteit zorg biedt? Zoek je een werkomgeving waar collega’s elkaar kennen en makkelijk aanspreken? Waar professioneel en slim samengewerkt wordt in een informele en gezellige sfeer? Dan is een baan in het Diakonessenhuis echt iets voor jou.
Deze vacature is verlopen
#25682
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Diakonessenhuis/activiteiten/Vrijwilliger-Geestelijke-Verzorging/25682 om je aan te melden