Skip Navigation
Over ons

De Depressie Vereniging is dé patiëntenvereniging van en voor mensen met een depressie en hun naasten.

De Depressie Vereniging is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een depressie en hun...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Regiocoördinator supportgroepen Depressie Vereniging (Regio Utrecht)

Vacature · 8–10 uur/week
Stationsplein 125, 3818 LE Amersfoort, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#25546
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Depressie-Vereniging3/activiteiten/Regiocoordinator-supportgroepen-Depressie-Vereniging-Regio-Utrecht/25546 om je aan te melden
SamenvattingDe Depressie Vereniging zoekt een coördinator voor het onderhouden van, én het opzetten van supportgroepen in de provincie Utrecht.
Uitgebreide omschrijving

Vacature: regiocoördinator supportgroepen regio Utrecht (vrijwillig) 

De Depressie Vereniging is de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een depressie en hun naasten. Wij organiseren in heel Nederland supportgroepen. Een groep bestaat uit mensen die een depressie hebben (gehad). Zij komen één of twee keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie omgaan. Iedere groep heeft twee (hiervoor getrainde) gespreksbegeleiders die zelf ook een depressie hebben meegemaakt. 

Ontwikkeling landelijk netwerk 

Er is veel behoefte aan supportgroepen; deelnemers hebben er baat bij. De Depressie Vereniging ontvangt wekelijks nieuwe aanmeldingen. Voor het onderhouden en de verdere opbouw van ons landelijk netwerk zijn onze regiocoördinatoren onmisbaar.  

 

Regiocoördinator: is dit iets voor jou? 

Voor de regio Utrecht zoeken wij een regiocoördinator. Deze functie is bedoeld om de gespreksbegeleiders van de groepen in de regio te ondersteunen en om nieuwe supportgroepen te helpen opstarten. Door het leggen en onderhouden van contacten in de regio werk je mee aan de uitbreiding van het aantal supportgroepen in de provincie en het verankeren van deze vorm van hulp in de keten van zorg voor mensen met een depressie.  

Wat doet de regiocoördinator?  

Je bent verantwoordelijk voor de opstart en ondersteuning van supportgroepen voor mensen met depressieve klachten. Je hebt daarbij de volgende taken, die je thuis kunt uitvoeren: 

- welkom heten, aanmelding en plaatsing van deelnemers (per e-mail) binnen jouw regio;  

- telefonisch en per e-mail contact houden met de gespreksbegeleiders; 

- werven, selecteren en coachend begeleiden van gespreksbegeleiders,  

- ondersteunen van de gespreksbegeleiders en helpen oplossen van problemen in de groepen;  

- contact aangaan en onderhouden met samenwerkingspartners in de regio (netwerkversterking);  

- bijhouden van informatie over deelnemers en wachtlijsten t.b.v. landelijke registratie;  

- regelmatig overleg met de landelijk coördinator over de stand van zaken; 

- vier keer per jaar overleg en uitwisseling met alle regiocoördinatoren in Amersfoort. 

- Het netwerk van de eigen gespreksbegeleiders onderhouden en organiseren van intervisie. 

Welke verantwoordelijkheden heb je? 

Het is een belangrijke vrijwilligersfunctie en je bent medeverantwoordelijk voor de groei en spreiding van het aantal groepen in je provincie. Het ondersteunen van de gespreksbegeleiders is belangrijk voor het succes van de supportgroepen. Je kijkt met hen naar vragen, knelpunten en punten van verbetering. De privacy van deelnemers bewaak je zorgvuldig. De Depressie Vereniging ondersteunt jou en is verantwoordelijk voor het totale functioneren van de supportgroepen. Er is landelijke coördinatie, ondersteuning, training en facilitering van het netwerk in de regio’s. 

Wat heb je nodig? 

Je hebt zelf ervaring met depressie en kunt jouw ervaringskennis inzetten om anderen te ondersteunen. Het is een pré als je ervaring hebt als gespreksbegeleider of zelf in een supportgroep hebt deelgenomen. De taken vragen om enerzijds mensgerichtheid bij de selectie en ondersteuning van gespreksbegeleiders, anderzijds om sturend en organiserend vermogen om nieuwe groepen te initiëren. Je draait je hand niet om voor het efficiënt verwerken van informatie, e-mails en gegevens van de groepen en deelnemers, binnen een administratief systeem. Je bent voor minimaal 8 tot 10 uur per week beschikbaar. Omdat het tijd kost om je in te werken en een netwerk op te bouwen, ben je voor een jaar beschikbaar.

Wat bieden wij? 

Het is een interessante functie in een prettige sfeer, waarin je met mensen samenwerkt en veel contacten onderhoudt. Met jouw werk draag je bij aan de kwaliteit van leven van mensen met een depressie. Er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar van 140 euro per maand en je krijgt reiskosten vergoed. Er is gelegenheid om met de andere regiocoördinatoren te overleggen, uit te wisselen en trainingen te volgen. 

Heb je interesse?  

Dan horen we graag van jou! Je kunt contact opnemen met Heidi Heuvelman, Landelijk Coördinator Supportgroepen, via onderstaande roze knop. 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Amersfoort > Amersfoort Activiteiten > Depressie Vereniging > Regiocoördinator supportgroepen Depressie Vereniging (Regio Utrecht)
Over Depressie Vereniging
De Depressie Vereniging is dé patiëntenvereniging van en voor mensen met een depressie en hun naasten.

De Depressie Vereniging is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een depressie en hun naasten. Wij brengen lotgenoten met elkaar in contact, verstrekken informatie, zijn gesprekspartner van het ministerie en werken aan de beeldvorming over mensen met depressieve klachten.
Deze vacature is verlopen
#25546
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Depressie-Vereniging3/activiteiten/Regiocoordinator-supportgroepen-Depressie-Vereniging-Regio-Utrecht/25546 om je aan te melden