Skip Navigation
Over ons

De Parkgraaf

De Parkgraaf, het nieuwe centrum voor revalidatie en herstel, heeft begin december 2014 in Utrecht haar deuren geopend. De Parkgraaf biedt een comfortabel en stimulerend verblijf aan...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Weekendvrijwilliger

Vacature · Flexibel
Beneluxlaan 926, 3526 KJ Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#24502
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Parkgraaf-Centrum-voor-Revalidatie-en-Herstel/activiteiten/Weekendvrijwilliger/24502 om je aan te melden
SamenvattingGezocht: een enthousiaste, zelfstandige vrijwilliger die in het weekend met revalidanten een praatje of een wandeling wil maken.
Uitgebreide omschrijving

Revalidanten volgen in ons revalidatiecentrum doorgaans een druk programma. Soms meerdere keren per dat therapie en dan ook nog oefeningen die meegegeven worden.

In de weekenden wordt er geen therapie gegeven. We zijn op zoek naar vrijwilligers die in het weekend een paar uurtjes over hebben om revalidanten te bezoeken. Om samen een praatje te maken, een spelletje te spelen of een wandeling te maken in het park dat vlak naast de Parkgraaf ligt.

Het is de bedoeling dat u op zaterdag en/of zondag naar een afgesproken etage toe gaat om daar samen met de zorg te kijken wie behoefte heeft aan een bezoek. U bent redelijk zefstandig, u maakt makkelijk contact en bent service gericht.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over De Parkgraaf, Centrum voor Revalidatie en Herstel
De Parkgraaf

De Parkgraaf, het nieuwe centrum voor revalidatie en herstel, heeft begin december 2014 in Utrecht haar deuren geopend. De Parkgraaf biedt een comfortabel en stimulerend verblijf aan iedereen die herstelt of
revalideert na een operatie, ziekte of ongeval.

Het centrum is gespecialiseerd in revalidatietherapie voor mensen met COPD en mensen die een hersenbloeding of beroerte (CVA) hebben gehad. Ook mensen die herstellen van bijvoorbeeld kanker of een heupoperatie kunnen in De Parkgraaf terecht.

Het centrum beschikt over 120 comfortabele kamers, sfeervol ingericht en geheel aangepast aan de behoeften van de revalidanten. Zij blijvenenkele weken tot maximaal drie maanden in De Parkgraaf.

Wat kunt u brengen als vrijwilliger?
Als vrijwilliger kunt u op verschillende manieren de revalidanten ondersteunen in hun herstel.

U kunt ontspanning en gezelligheid brengen in de verschillende bistro's door een praatje te maken, koffie te drinken en een spel te doen.

U kunt in ons restaurant op verschillende momenten van de dag ondersteunen bij de maaltijden. In buffetvorm ontbijten en lunchen de revalidanten. Het diner wordt geserveerd.

Revalideren is hard werken. Bijna dagelijks gaan revalidanten naar fysiotherapie en andere therapievormen. U kunt als vrijwiliger ondersteunen in het halen en brengen van de revalidant.

Team welzijn biedt een divers activiteitenprogramma ter ontspanning en vermaak. U kunt hierbij ondersteunen door team welzijn te helpen bij de activiteiten.

Wij zoeken vrijwilligers die redelijk zelfstandig kunnen werken en plezier beleven uit het hebben van steeds nieuwe contacten.

Voelt u zich niet zo thuis bij bovenstaande? Er zijn legio andere mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk in een van onze verpleeg- of verzorgingshuizen. Denk bijvoorbeeld aan klussen als het bijhouden van onze kabelkrant, het ondersteunen van de technische dienst, gastvrouw in het restaurant enz, enz. De lijst is eigenlijk eindeloos.

We nodigen u uit om vrijblijvend met ons te praten over de mogelijkheden voor u als vrijwilliger.

Wat is geregeld voor de vrijwilligers bij AxionContinu?
Naast dat we veel aandacht geven aan onze cliënten geven we ook veel aandacht aan u. Op verschillende manieren laten we zien dat u er bij hoort en dat we dankbaar zijn voor uw bijdrage. Bijvoorbeeld door een uitgebreid scholingsprogramma, we vieren samen met u het vrijwilligersfeest en natuurlijk bent u op de kerstborrel ook van harte welkom.
Deze vacature is verlopen
#24502
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Parkgraaf-Centrum-voor-Revalidatie-en-Herstel/activiteiten/Weekendvrijwilliger/24502 om je aan te melden