Skip Navigation
Over ons

De Parkgraaf

De Parkgraaf, het nieuwe centrum voor revalidatie en herstel, heeft begin december 2014 in Utrecht haar deuren geopend. De Parkgraaf biedt een comfortabel en stimulerend verblijf aan...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Onafhankelijke voorzitter Centrale Clientenraad

Vacature · 4–8 uur/week
Beneluxlaan 922, 3526 KJ Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#25038
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Parkgraaf-Centrum-voor-Revalidatie-en-Herstel/activiteiten/Onafhankelijke-voorzitter-Centrale-Clientenraad/25038 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Wij zijn AxionContinu, een organisatie voor wonen, zorg en revalidatie. Wij bieden hoogwaardige zorg en behandeling. Thuis of in een van onze veertien locaties in Utrecht en omgeving. Werken vanuit vakmanschap, met aandacht en plezier zijn onze uitgangspunten. We denken in mogelijkheden. In wat er wél kan. Zo halen we het beste uit een situatie, zelfs als deze onomkeerbaar is.

Voor de centrale medezeggenschap voor cliënten zijn wij op zoek naar een: Onafhankelijk voorzitter voor de Centrale Cliëntenraad.

Als voorzitter van de Centrale Cliëntenraad (CCR) Leidt u ongeveer 6 maal per jaar de onderlinge vergadering van de centrale cliëntenraad en leidt u 5 maal per jaar bij toerbeurt de overlegvergadering met de bestuurder. U bereidt deze vergaderingen voor met de ondersteuner cliëntenraden. U onderhoudt zowel binnen als buiten de stichting contacten. U bent een verbinder en in staat verschillende visies en invalshoeken van de leden, c.q. lokale raden te verbinden.

Verwachtingen:

• Een goed ontwikkeld denk- en werkniveau op academisch of Hbo-niveau, verkregen uit opleiding of ervaring;

• Een sterk samenbindend vermogen;

• Een gesprekspartner op bestuurlijk niveau;

• U bent gemotiveerd de CCR bij te staan en te begeleiden in het uitvoeren van haar taken in samenwerking met de RvB.

• Directe ervaring of betrokkenheid in de (ouderen)zorg of verwante sectoren, dan wel in staat deze  op korte termijn eigen te maken;

• Affiniteit met,-  en een heldere visie op de ouderenzorg vanuit cliënt perspectief;

• Goede sociale en communicatieve vaardigheden, u bent alert, daadkrachtig en oplossingsgericht;

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over De Parkgraaf, Centrum voor Revalidatie en Herstel
De Parkgraaf

De Parkgraaf, het nieuwe centrum voor revalidatie en herstel, heeft begin december 2014 in Utrecht haar deuren geopend. De Parkgraaf biedt een comfortabel en stimulerend verblijf aan iedereen die herstelt of
revalideert na een operatie, ziekte of ongeval.

Het centrum is gespecialiseerd in revalidatietherapie voor mensen met COPD en mensen die een hersenbloeding of beroerte (CVA) hebben gehad. Ook mensen die herstellen van bijvoorbeeld kanker of een heupoperatie kunnen in De Parkgraaf terecht.

Het centrum beschikt over 120 comfortabele kamers, sfeervol ingericht en geheel aangepast aan de behoeften van de revalidanten. Zij blijvenenkele weken tot maximaal drie maanden in De Parkgraaf.

Wat kunt u brengen als vrijwilliger?
Als vrijwilliger kunt u op verschillende manieren de revalidanten ondersteunen in hun herstel.

U kunt ontspanning en gezelligheid brengen in de verschillende bistro's door een praatje te maken, koffie te drinken en een spel te doen.

U kunt in ons restaurant op verschillende momenten van de dag ondersteunen bij de maaltijden. In buffetvorm ontbijten en lunchen de revalidanten. Het diner wordt geserveerd.

Revalideren is hard werken. Bijna dagelijks gaan revalidanten naar fysiotherapie en andere therapievormen. U kunt als vrijwiliger ondersteunen in het halen en brengen van de revalidant.

Team welzijn biedt een divers activiteitenprogramma ter ontspanning en vermaak. U kunt hierbij ondersteunen door team welzijn te helpen bij de activiteiten.

Wij zoeken vrijwilligers die redelijk zelfstandig kunnen werken en plezier beleven uit het hebben van steeds nieuwe contacten.

Voelt u zich niet zo thuis bij bovenstaande? Er zijn legio andere mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk in een van onze verpleeg- of verzorgingshuizen. Denk bijvoorbeeld aan klussen als het bijhouden van onze kabelkrant, het ondersteunen van de technische dienst, gastvrouw in het restaurant enz, enz. De lijst is eigenlijk eindeloos.

We nodigen u uit om vrijblijvend met ons te praten over de mogelijkheden voor u als vrijwilliger.

Wat is geregeld voor de vrijwilligers bij AxionContinu?
Naast dat we veel aandacht geven aan onze cliënten geven we ook veel aandacht aan u. Op verschillende manieren laten we zien dat u er bij hoort en dat we dankbaar zijn voor uw bijdrage. Bijvoorbeeld door een uitgebreid scholingsprogramma, we vieren samen met u het vrijwilligersfeest en natuurlijk bent u op de kerstborrel ook van harte welkom.
Deze vacature is verlopen
#25038
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/De-Parkgraaf-Centrum-voor-Revalidatie-en-Herstel/activiteiten/Onafhankelijke-voorzitter-Centrale-Clientenraad/25038 om je aan te melden