Skip Navigation
Over ons

Cocktail zet zich in voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) nieuwkomers (vluchtelingen, asielzoekers). Deze mensen leefden niet alleen in het land van herkomst, maar ook in ons...

Cultuur & KunstGezondheid & WelzijnVluchtelingen & Minderheden
Deel

Cocktail Utrecht zoekt een coördinator algeheel

Vacature · 6–10 uur/week
Utrecht, Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#25339
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Cocktail-Midden-Nederland/activiteiten/Cocktail-Utrecht-zoekt-een-coordinator-algeheel/25339 om je aan te melden
SamenvattingAls coödinator algeheel coödineer je het gehele project.
Uitgebreide omschrijving

Wat is Cocktail?
Cocktail zet zich in voor LHBTI nieuwkomers (vluchtelingen, asielzoekers). Deze mensen leefden niet alleen in het land van herkomst, maar ook in ons land vaak in een groot isolement. Cocktail wil dit isolement doorbreken en LHBTI nieuwkomers op een veilige manier introduceren in de Nederlandse samenleving. Cocktail is een werkgroep van het COC Midden-Nederland en wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Wat doet Cocktail?
Activiteiten: Door het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten wil Cocktail een sociaal netwerk bieden om het onderling contact binnen de doelgroep en de integratie in de Nederlandse LHBTI gemeenschap te bevorderen. Zo zijn er maandelijkse activiteiten avonden, gezamenlijke uitjes naar de Gay Pride of festivals en eens per jaar weekendje weg.

Maatjesproject: Cocktail koppelt een LHBTI nieuwkomer aan een vrijwilliger die meestal zelf tot de LHBTI groep behoort. Na een intakegesprek met de nieuwkomer gaat Cocktail op zoek naar een vrijwilliger, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de taal en wensen van de nieuwkomer. Ook vrijwilligers worden tijdens een introductieavond op het maatjescontact voorbereid. Als het klikt, maakt het duo afspraken over welke activiteiten ze gaan ondernemen, wanneer en hoe vaak.

Wat doet Cocktail niet?
Cocktail biedt geen juridische, medische, psychische of financiële hulp. Zo nodig wordt iemand doorverwezen naar professionele instanties.

Wat doe je als algehele coördinator?
Als algehele coördinator zit je het coördinatieteam van 4-5 coördinatoren voor en zorgt ervoor dat bij Cocktail alles goed in elkaar grijpt. Je bent aanspreekpunt voor COC Midden-Nederland, COC Nederland, andere Cocktail projecten in het land en externe partijen. Je houdt toezicht op de algehele voortgang van het project en geeft samen met je mede-coördinatoren sturing aan de verdere ontwikkeling. Bij algemene vragen van vrijwilligers, deelnemers of externe partijen ben jij de aangewezen contactpersoon.

Wat moet je meebrengen voor deze onbezoldigde functie?

 • Affiniteit voor de doelgroep (LHBTI vluchtelingen en asielzoekers) of zelf LHBTI
 • Beheersing van de Engelse en Nederlandse taal
 • Proactieve, aanpakkende mentaliteit en productieve inzet
 • Zelfstandige werkwijze
 • Betrouwbaar, nauwkeurig en toegewijd
 • Je hebt gemiddeld 6-10 per uur week tijd (indicatief)

Wat bieden wij?

 • Een organisatie met 80 gemotiveerde LHBTI vrijwilligers en 200 LHBTI nieuwkomers uit 41 landen
 • Een gezellige en hechte sfeer, waardoor je eigen sociale contacten, indien gewenst, kunnen worden uitgebreid 
 • Een actief coördinatieteam die elkaar, waar nodig, ondersteunen
 • Een organisatie die al stevig in zijn schoenen staat maar open staat voor nieuwe ideeën en doorontwikkeling
 • (Reis)kosten, die je maakt als vrijwilliger, worden vergoed

Wil je meer weten?
Reageer via onderstaande knop. Je kunt ons ook bellen.

Ben je geïnteresseerd?

Reageer ook via onderstaande knop. Stuur een korte motivatie en iets over jezelf naar. Na ontvangst zullen we contact met je opnemen voor een oriënterend gesprek.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Cocktail Midden-Nederland
Cocktail zet zich in voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) nieuwkomers (vluchtelingen, asielzoekers). Deze mensen leefden niet alleen in het land van herkomst, maar ook in ons land vaak in een groot isolement. Cocktail wil dit isolement doorbreken en LHBT nieuwkomers op een veilige manier introduceren in de Nederlandse samenleving.

Wat doet Cocktail?


Cocktail koppelt een LHBT nieuwkomer aan een vrijwilliger die meestal zelf tot de LHBT groep behoort. Na een intakegesprek met de nieuwkomer gaat Cocktail op zoek naar een vrijwilliger, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de taal en wensen van de nieuwkomer. Ook vrijwilligers worden tijdens een introductieavond op het maatjescontact voorbereid. Als het klikt, maakt het duo afspraken over welke activiteiten ze gaan ondernemen, wanneer en hoe vaak.

Door het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten wil Cocktail een sociaal netwerk bieden om het onderling contact binnen de doelgroep en de integratie in de Nederlandse LHBT gemeenschap te bevorderen. Zo zijn er maandelijkse activiteiten avonden, gezamenlijke uitjes naar de Gay Pride of festivals, of een weekendje weg.


Wat doet Cocktail niet?

Cocktail biedt geen juridische, medische, psychische of financiële hulp. Zo nodig wordt iemand doorverwezen naar professionele instanties.

Doe je mee?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers - jong en oud, LHBT en niet LHBT. Neem gerust contact met ons op! Wij staan open voor reacties, vragen en ideeën.
Deze vacature is verlopen
#25339
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Cocktail-Midden-Nederland/activiteiten/Cocktail-Utrecht-zoekt-een-coordinator-algeheel/25339 om je aan te melden