BuurtBuik bereidt heerlijke en gratis maaltijden van overvloedig eten van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er gezamenlijk een lekker diner ...
Dagcoördinator
BuurtBuik in tijden van corona
Buurtbuik staat voor het verbinden en bij elkaar brengen van mensen, uiteraard is dit met de huidige situatie soms erg lastig. Daarom kijken we iedere week naar de ontwikkelingen omtrent corona en passen wij ons hier op aan. Hierdoor koken we soms met wat minder vrijwilligers om de afstand te kunnen bewaren zodat iedereen veilig kan werken. Ook betekent dit dat we niet altijd in het buurthuis kunnen eten maar de maaltijden laten afhalen.
Over BuurtBuik
BuurtBuik haalt overtollig voedsel op bij supermarkten, groenteboeren en horecazaken en bereidt hier wekelijks een heerlijke maaltijd van om te serveren aan buurtbewoners.
De missie van BuurtBuik: strijden tegen voedselverspilling, het samenbrengen van buurtbewoners uit verschillende bevolkingsgroepen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en/of behoefte hebben aan sociaal contact.
BuurtBuik is gevestigd op verschillende locaties in Amsterdam, Rotterdam en opent in Januari een tweede locatie in Utrecht, in de buurt Sterrenwijk!
Functieomschrijving
Als dagcoördinator ben je verantwoordelijk voor de algehele operatie tijdens onze maaltijden. Met ongeveer 8 vrijwilligers bereid je een 3 gangen maaltijd voor zo’n 30 gasten! Hoe ziet zo’n dag eruit?
Je opent het buurthuis en zorgt dat de fietsers op weg kunnen om het voedsel op te halen, in de tussen tijd maak je vast wat koffie en ontvang je de vrijwilligers van die dag. Je begint vast met een gezellig voorstelrondje en als de fietsers terugkomen met het voedsel kijk je met z’n allen wat er deze week allemaal is opgehaald. Samen bedenken jullie wat voor een lekkere 3 gangen maal jullie hiermee kunnen maken. Kom je iets tekort? Dan regel jij dat iemand even snel langs een supermarkt hopt!
In de tussentijd zorg je ervoor dat de taken worden verdeeld; wie is verantwoordelijk voor welk gerecht, wie gaat wat snijden, voorbereiden en wie kleedt het restaurant gezellig aan?
Ondertussen houd je goed in de gaten dat alles op schema verloopt en het op tijd klaar is. Na het eten draag je er zorg voor dat alles netjes wordt achtergelaten, de afwas gedaan wordt en alles weer schoon is. Gezamenlijk nog even nakletsen met een bakje koffie en zo sluit je gezamenlijk de dag af.
Een goede, gemoedelijke sfeer is erg belangrijk, dus dit alles kun jij met een glimlach!
Wie ben jij?
· Je houdt van mensen in alle vormen, kleuren en maten. Je hebt van nature overwicht, bent betrouwbaar en hebt leiderschapskwaliteiten.
· Je weet mensen te enthousiasmeren en aan te sturen en vindt het niet erg om bij te springen waar nodig.
· Je bent flexibel en ten minste één maandag in de maand beschikbaar, tussen 15.00 - 20.00u.
Wat krijg je ervoor terug?
Een enthousiast team, een leerzame ervaring in het leiden van maaltijden waar een zeer divers publiek samenkomt om gezellig te eten, en de mogelijkheid om je actief in te zetten tegen voedselverspilling.