Skip Navigation
Over ons

BuurtBuik bereidt heerlijke en gratis maaltijden van overvloedig eten van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er gezamenlijk een lekker diner...

Milieu & DuurzaamheidGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Bestuurslid BuurtBuik

Vacature · 4–6 uur/week
Gambiadreef 60, 3564 ES Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#24696
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/BuurtBuik-Utrecht/activiteiten/Bestuurslid-BuurtBuik/24696 om je aan te melden
SamenvattingDuurzaam actief zijn naast je werk of studie? Strijd dan 4-6 uur per week mee tegen voedselverspilling en word bestuurslid bij BuurtBuik!
Uitgebreide omschrijving

Ben jij een organisatorische held die wil strijden tegen voedselverspilling en voor een socialere samenleving? Ben je van nature proactief en een teamspeler? Per ingang van 1 maart 2020 zijn wij op zoek naar nieuwe bestuursleden.

In Nederland wordt veel voedsel weggegooid, terwijl er mensen in armoede en sociaal isolement leven en kinderen met honger naar school gaan. Daarvoor komt BuurtBuik in actie! We halen voedsel op bij winkels, horeca en restaurants en delen het gratis met buurtbewoners die het om wat voor reden dan ook goed kunnen gebruiken. Zo gaan we tegelijk voedselverspilling tegen en brengen we buurtbewoners samen. Momenteel zijn we actief op 7 locaties in Amsterdam en een locatie in Utrecht. Daarnaast hebben we de ambitie om nog meer mensen van een gezonde maaltijd te voorzien en nieuwe mogelijkheden te scheppen voor mensen met afstand tot de samenleving. Om die droom waar te maken, zijn we op zoek naar lokale bestuursleden. 

Als bestuurslid bij BuurtBuik ben je deel van een vierkoppige groep mensen die gezamenlijk zorgen dat BuurtBuik Utrecht elke week weer kilo's voedsel kan redden. Eens in de twee weken komen we als bestuur samen om te vergaderen en te kijken hoe we BuurtBuik Utrecht verder kunnen laten groeien. Hoe groter je inzet, hoe meer impact ja kan maken met en binnen BuurtBuik! Je bent samen met de rest van het bestuur verantwoordelijk voor alle activiteiten op buurtniveau, zoals logistiek, werving, planning en organisatie. Daarvoor onderhoud je contacten met leveranciers, maatschappelijke instanties en vooral met de vrijwilligers. Gedurende de maand draai je één of twee zaterdagmiddagen als dagcoördinator naast je activiteiten als bestuurslid, je functioneert als aanspreekpunt voor vrijwilligers en eters, bent verantwoordelijk voor het verloop van de dag en denkt na over hoe alles nog beter kan lopen.

Jij bent iemand die:

  • Affiniteit heeft met voedselproblematiek of sociale cohesie
  • Een pro-actieve houding heeft en enthousiasme om BuurtBuik verder te brengen
  • 4-6 uur per week beschikbaar is per 1 maart 2020. Voor minimaal een jaar, flexibel in te delen

Wij bieden:

  • De kans om deel uit te maken van een groeiende maatschappelijke beweging en een groep mensen met passie voor hun missie
  • Een leerzame ervaring, trainingen, maar ook veel ruimte voor eigen initiatief
  • Een verstrekkend netwerk van bedrijven, overheid en maatschappelijke instellingen

Deel worden van BuurtBuik Utrecht? Reageer dan voor 31 januari 2019. De gesprekken zullen begin februari plaatsvinden. Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur ons een bericht!

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over BuurtBuik Utrecht
BuurtBuik bereidt heerlijke en gratis maaltijden van overvloedig eten van supermarkten, winkeliers en horeca. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er gezamenlijk een lekker diner van. Elke keer een creatieve uitdaging: je weet immers nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn! Als het eten gereed is, is iedereen die wil welkom om aan tafel aan te schuiven. Want naast lekker eten, draait het bij BuurtBuik vooral om de gezelligheid.
Deze vacature is verlopen
#24696
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/BuurtBuik-Utrecht/activiteiten/Bestuurslid-BuurtBuik/24696 om je aan te melden