Skip Navigation
Over ons

HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen. Met ons Vriendschapsprogramma [Buddies] richten we ons op het verbeteren van de...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingen
Deel

[Buddies] zoekt bijzondere vrienden!

Vacature · 1–3 uur/week
Singelpark 1, 3984 NC Odijk, Netherlands
Ondersteunend werk
#25302
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Buddies-HandicapNL/activiteiten/Buddies-zoekt-bijzondere-vrienden/25302 om je aan te melden
Samenvatting[Buddies] realiseert oprechte vriendschappen tussen jongeren met én zonder een licht verstandelijke beperking, tussen de 16 en 35 jaar oud.
Uitgebreide omschrijving

Om ook in de toekomst deze vriendschappen te kunnen garanderen, zijn we op zoek naar vrijwilligers die voor ons aan de slag willen in de functie van: Peer-Buddy (m/v), in de buurt van jouw woonplek.

Na een intakegesprek en een training ga je kennismaken met jouw Buddy. Dit gesprek wordt begeleid door [Buddies]. Gedurende minimaal een jaar bouw je een vriendschappelijke band op door samen activiteiten te ondernemen. Samen met je Buddy ga je leuke, gezellige, spannende of juist ontspannende activiteiten doen. Dichtbij huis, een film of een serie kijken, knutselen, wat lekkers bakken of samen buiten sporten.

De afspraken plan je met jouw Buddy op het moment dat het voor jullie het beste uitkomt. Daarnaast neem je deel aan trainingen die wij vanuit [Buddies] organiseren. Ook word je uitgenodigd voor verschillende evenementen samen met jouw Buddy.

Jouw profiel

● Je voelt je betrokken bij maatschappelijke kwesties;

● Je bent sociaal, communicatief sterk en een open persoonlijkheid;

● Je hebt een goed organisatorisch overzicht en veel verantwoordelijkheidsgevoel;

● Je hebt humor;

● Je wilt op praktische wijze invulling geven aan vriendschap.

Vind je het leuk om iets te betekenen voor mensen met een licht verstandelijke beperking? En kan je voor minimaal één jaar een vriendschap onderhouden met iemand met een verstandelijke beperking? Dan is Buddy worden iets voor jou.

Reageer snel! 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over [Buddies] HandicapNL
HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen. Met ons Vriendschapsprogramma [Buddies] richten we ons op het verbeteren van de maatschappelijke positie van jongeren met een licht verstandelijke beperking. Hiervoor zetten we een tastbaar en krachtig instrument in: vriendschap. Deze vriendschap geeft een impuls aan hun geluk, voorkomt dat zij in een isolement raken en versterkt het gevoel van eigenwaarde.
·
#25302
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Buddies-HandicapNL/activiteiten/Buddies-zoekt-bijzondere-vrienden/25302 om je aan te melden