Skip Navigation

Boogh

Non-profit

Over ons

Boogh biedt begeleiding, behandeling, training en re-integratie aan mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte in Midden-Nederland. Wij begeleiden bijvoorbeeld mensen in...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingen
Deel

Vrijwilliger Booghkring Utrecht Leidsche Rijn

Vacature · 3–4 uur/week
Operettelaan 629, 3543 BR Utrecht, Netherlands
Receptie
#25206
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Boogh1/activiteiten/Vrijwilliger-Booghkring-Utrecht-Leidsche-Rijn/25206 om je aan te melden
SamenvattingBoogh Utrecht Leidsche Rijn zoekt een vrijwilliger, gastheer/gastvrouw voor Booghkring.
Uitgebreide omschrijving

Booghkring is een sociëteit voor hoger opgeleiden met hersenletsel. Hoger opgeleiden ervaren vaak moeilijker aansluiting bij het reguliere aanbod. Bij Booghkring wordt intellectuele uitdaging geboden, maar er wordt wel rekening gehouden met eventuele concentratieproblemen en prikkelgevoeligheid.

Op de 3e woensdag van de maand van 17.00 tot 20.00 uur wordt er een interessant thema behandeld en gezamenlijk gegeten. De onderwerpen worden in overleg vastgesteld en sprekers worden vaak vanuit het netwerk van deelnemers uitgenodigd. De avond wordt begeleid door een deskundige medewerker en een vrijwilliger. Er is volop ruimte voor discussie en verdieping.

De functie

In deze vrijwilligersfunctie verzorg je:

  • De rol van gastheer/gastvrouw; je helpt o.a. met uitserveren van koffie/thee en de avondmaaltijd
  • Lichte huishoudelijke taken, zoals het in- en uitruimen van de vaatwasser, tafels dekken, etc.

Wij vragen

Een specifieke opleiding of achtergrond wordt niet gevraagd, maar wel de volgende eigenschappen:

  • Flexibiliteit & enthousiasme
  • Communicatieve, open houding
  • Affiniteit of ervaring met mensen met hersenletsel en/of afasie
  • Verklaring Omtrent Gedrag (declarabel)

Wij bieden

  • Professionele ondersteuning
  • Scholing ter bevordering van jouw professionaliteit
  • Een prettige werkomgeving met enthousiaste cliënten & collega’s, waarin we de gelijkwaardigheid in het contact belangrijk vinden

Wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding, zodat u een beeld krijgt van de locatie en de doelgroep. Daarop volgend kunt u een keer meedraaien met een activiteit of taak waar u de rol van vrijwilliger kunt ervaren.

Interesse?

Heeft u interesse om als vaste vrijwilliger aan de slag te gaan? Wij kijken uit naar uw reactie. U kunt een bericht sturen via onderstaande roze knop.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Boogh > Vrijwilliger Booghkring Utrecht Leidsche Rijn
Over Boogh
Boogh biedt begeleiding, behandeling, training en re-integratie aan mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte in Midden-Nederland. Wij begeleiden bijvoorbeeld mensen in onze centra in de vorm van dagbesteding. Daarnaast begeleiden we mensen naar vrijwilligerswerk of betaald werk. We bieden ook trainingen en behandeling aan.

Onze medewerkers:
Onze medewerkers zijn professionals met specialistische kennis van hersenletsel. Hersenletsel is er in vele soorten en maten. De begeleiding en behandeling van mensen met hersenletsel vraagt dus gedegen kennis van dit soort letsel. Onze medewerkers hebben deze kennis. Bijscholing en educatie maken vast onderdeel uit van hun werk.

Onze werkwijze:
We stellen samen met onze clienten een passend programma op maat samen. Bij het samenstellen wordt rekening gehouden met hun wensen, mogelijkheden en persoonlijke doelen. Alles is erop gericht om hen zo goed mogelijk te laten meedoen in de samenleving. Onze medewerkers ondersteunen en stimuleren hen hierbij om zoveel mogelijk eigen regie te voeren.

Betrokken, betrouwbaar, creatief, deskundig en ondernemend zijn onze kernwaarden. Dat geldt voor ons werk met onze cliënten en voor de samenwerking met collega's.
·
#25206
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Boogh1/activiteiten/Vrijwilliger-Booghkring-Utrecht-Leidsche-Rijn/25206 om je aan te melden