Skip Navigation
Over ons

Boogh Utrecht De Paraplu biedt activiteiten op het gebied van ontmoeting, educatie en training. De deelnemers zijn direct betrokken bij de vorming van het beleid, bij de invulling van het...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Wil je écht iets kunnen betekenen?

Vacature · 1–3 uur/week
Van Bijnkershoeklaan 10, 3527 XL Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
#25544
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Boogh-Utrecht-De-Paraplu/activiteiten/Wil-je-echt-iets-kunnen-betekenen/25544 om je aan te melden
SamenvattingEnthousiaste vrijwilligers voor Boogh Mantelzorg Match gezocht!
Uitgebreide omschrijving

Boogh biedt met ‘Boogh Mantelzorg Match’ de mogelijkheid om de zorg voor een naaste met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) over te dragen aan een deskundige vrijwilliger. De vrijwilliger neemt de zorg een aantal uren uit handen, waardoor de mantelzorger de mogelijkheid krijgt de zorgtaak even los te laten en tijd voor zichzelf te nemen.

In de stad Utrecht krijgen jaarlijks 2.500 mensen te maken met hersenletsel als gevolg van een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie. De gevolgen hiervan zijn niet alleen van toepassing op degene met hersenletsel. Hersenletsel heeft ook een grote impact op de partner, ouder of familie en mantelzorgers in het bijzonder.

Als vrijwilliger neem je de zorg voor cliënten met hersenletsel tijdelijk van de mantelzorger over. De tijden zijn afhankelijk van de vraag en behoefte van de mantelzorger. Soms wordt gekozen voor een vast dagdeel in de week. Vaak zijn de mantelzorgers en cliënten met een paar uurtjes al enorm geholpen! Gezellig samen er op uit, gedeelde interesses of een goed gesprek thuis, we willen dat het voor alle partijen een fijn contact is.

Wij bieden:

Voldoening, de mogelijkheid om samen een fijne tijd te hebben én tegelijkertijd de zorg van de mantelzorger te verminderen. E-learning Deskundigheidsbevordering Hersenletsel, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan. Een onkostenvergoeding.

Wij vragen:

Openstaan voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.
Een specifieke opleiding of achtergrond wordt niet gevraagd, wel dat je integer bent en je flexibel kunt opstellen.
Een Verklaring Omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de procedure.

Voor aanmeldingen, informatie of antwoorden op je vragen kun je contact opnemen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Boogh Utrecht De Paraplu
Boogh Utrecht De Paraplu biedt activiteiten op het gebied van ontmoeting, educatie en training. De deelnemers zijn direct betrokken bij de vorming van het beleid, bij de invulling van het activiteitenaanbod en bij de uitvoering van diverse taken binnen de organisatie. Daarbij worden zij ondersteund door professionals en vrijwilligers.

Mensen met een specifieke ondersteuningsbehoefte vanwege hersenletsel of lichamelijke beperking bieden wij professionele begeleiding, waarbij respect en gelijkwaardigheid onze uitgangspunten zijn. Scholing en deskundigheidsbevordering van onze vrijwilligers krijgen veel aandacht.

Naast de activiteiten en ontmoetingsgroepen biedt Boogh Utrecht De Paraplu een gevarieerd cursusprogramma in de periode van september tot en met juni.
#25544
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Boogh-Utrecht-De-Paraplu/activiteiten/Wil-je-echt-iets-kunnen-betekenen/25544 om je aan te melden