Skip Navigation
Over ons

Boogh Utrecht De Paraplu biedt activiteiten op het gebied van ontmoeting, educatie en training. De deelnemers zijn direct betrokken bij de vorming van het beleid, bij de invulling van het ...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Afspraakje?

2–4 uur/week
Van Bijnkershoeklaan 10, 3527 XL Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werkBegeleidingSociaal contactBuitenSport
Praten met anderenCounsellingLuisteren
Gezondheid & WelzijnCommunity & familieMensen met beperkingenOuderenhulp
#24659
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Boogh-Utrecht-De-Paraplu/activiteiten/24659 om je aan te melden
SamenvattingGun jij een mantelzorger een middag of avondje uit? Dan is Boogh Mantelzorgmatch op zoek naar jou!
Uitgebreide omschrijving

Een afspraak buitenshuis maken is voor een mantelzorger niet vanzelfsprekend.


Boogh Mantelzorg Match biedt voor de inwoners van gemeente Utrecht de mogelijkheid om de zorg tijdelijk over te dragen aan een deskundige vrijwilliger. Hierdoor ontstaat voor de mantelzorger de mogelijkheid om zelf activiteiten te ontplooien en de zorgtaak even los te laten. Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.


Je werkzaamheden kunnen bestaan uit samen koken en/of eten, tv kijken, lezen, een spel doen of een stukje wandelen of fietsen, zodat het ook voor degene met hersenletsel ook een ontspannende ontmoeting is.


We nodigen mensen met de volgende eigenschappen van harte uit te reageren:

  • Je bent enthousiast, maar straalt ook rust uit
  • Je hebt affiniteit of ervaring met mensen met hersenletsel
  • Je bent flexibel ingesteld
  • Je bent integer

Boogh stelt hoge eisen aan respectvolle en gelijkwaardige bejegening en wil graag vrijwilligers die deze visie ondersteunen een plaats bieden. Een specifieke opleiding of achtergrond wordt niet gevraagd. Wel wordt van je verwacht dat je deelneemt aan een E-learning Deskundigheidsbevordering Hersenletsel. Daarnaast is de coördinator bereikbaar voor vragen en ondersteuning bij het vrijwilligerswerk.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Boogh Utrecht De Paraplu
Boogh Utrecht De Paraplu biedt activiteiten op het gebied van ontmoeting, educatie en training. De deelnemers zijn direct betrokken bij de vorming van het beleid, bij de invulling van het activiteitenaanbod en bij de uitvoering van diverse taken binnen de organisatie. Daarbij worden zij ondersteund door professionals en vrijwilligers.

Mensen met een specifieke ondersteuningsbehoefte vanwege hersenletsel of lichamelijke beperking bieden wij professionele begeleiding, waarbij respect en gelijkwaardigheid onze uitgangspunten zijn. Scholing en deskundigheidsbevordering van onze vrijwilligers krijgen veel aandacht.

Naast de activiteiten en ontmoetingsgroepen biedt Boogh Utrecht De Paraplu een gevarieerd cursusprogramma in de periode van september tot en met juni.
·
#24659
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Boogh-Utrecht-De-Paraplu/activiteiten/24659 om je aan te melden