Skip Navigation
Over ons

De Armoedecoalitie Utrecht bundelt de krachten van grote organisaties, kleinschalige initiatieven, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen. Doel is de positie van...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Gezocht menskracht voor 'Geef armoede een gezicht'

Vacature · 4–6 uur/week
Niasstraat 1, 3531 WR Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#24490
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Armoedecoalitie-Utrecht/activiteiten/Gezocht-menskracht-voor-Geef-armoede-een-gezicht/24490 om je aan te melden
SamenvattingEen van onze projecten heeft dringend versterking nodig. Voel en ervaar hoe mensen denken over armoede.
Uitgebreide omschrijving

'Geef armoede een gezicht', een van onze projecten heeft dringend versterking nodig. De inzet betreft gemiddeld vier uur per week, waarbij eenmaal in de maand de wijk of straat wordt ingetrokken. Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding van circa 30 euro hiervoor. Voel en ervaar hoe mensen denken over armoede!

Over het project

Wij startten vier jaar geleden met het project 'Geef armoede een gezicht'. Met als doel: met mensen van allerlei komaf op straat, in de wijk in gesprek gaan over armoede en wat dat met je doet. Verder: het geven en uitdelen van informatie.

"Het is interessant om met mensen in gesprek te gaan of informatie te geven over: Armoede in de stad, ooit van gehoord? Waar denkt u aan bij Armoede? enz. Je hoort schrijnende verhalen van mensen - maar ook veel onvrede over wet-en regelgeving. En teleurstelling dat ‘hard werken zo weinig word beloond en gezien in onze samenleving. Het is leuk om mensen te wijzen op wat nog wel mogelijk is qua regelgeving betreffende armoede/ tekort aan geld. Kortom: armoede is geen schande! Armoede is geen schuldvraag.Armoede is onderdeel van ons leven. Armoede kan ieder van ons overkomen. Armoede is onderdeel van onze stad. Samen zijn we sterk, samen kunnen we krachten bundelen."

Bemanning

Er wordt nu gewerkt met twee vaste medewerkers.Op andere vrijwilligers kan door opleiding, stage en ziekte niet altijd meer een beroep worden gedaan. Wanneer 'Geef armoede een gezicht' de wijk intrekt, wordt er gebruikgemaakt van een goed rijdende bakfiets.

Werkzaamheden en vereisten

Kennis hebben van regelingen en voorzieningen (of ervaring opdoen hierin)

Vriendelijk en beleefd zijn in de geprekjes

Afspraken nakomen

Helpen met het opzetten van de tafels

Hand en spandiensten

Meer informatie

Bij vragen kun je mailen naar Tilly Prinsen of Tonio Bozelie via onderstaande roze knop.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Armoedecoalitie Utrecht
De Armoedecoalitie Utrecht bundelt de krachten van grote organisaties, kleinschalige initiatieven, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen. Doel is de positie van financieel minder draagkrachtigen te verbeteren en sociale uitsluiting tegen te gaan.
Deze vacature is verlopen
#24490
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Armoedecoalitie-Utrecht/activiteiten/Gezocht-menskracht-voor-Geef-armoede-een-gezicht/24490 om je aan te melden