Skip Navigation
Over ons

De Adviescommissie voor het Ouderenbeleid (ACO) volgt het ouderenbeleid en alle beleid dat het leven van ouderen treft. De ACO adviseert hierover de gemeente, maar ook de organisaties dit...

OuderenhulpGezondheid & WelzijnArmoede & Huisvesting
Deel

Organiseert U onze themabijeenkomsten en symposium?

Vacature · 3–4 uur/week
Pieterskerkhof 17, 3512 JT Utrecht, Netherlands
Sociale mediaMarketing & CommunicatieAdministratieOndersteunend werk
BestuurOrganiseren
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Adviescommissie-Ouderenbeleid-Utrecht/activiteiten/Organiseert-U-onze-themabijeenkomsten-en-symposium/26640 om je aan te melden
SamenvattingWij zijn op zoek naar een vrijwilliger die ons ondersteunt bij het organiseren van de themabijeenkomsten en het symposium
Uitgebreide omschrijving

Adviescommissie Ouderenbeleid Utrecht (ACO) bestaat sinds 1990 en biedt een Platform om ervaringen uit te wisselen en onderwerpen te agenderen. Hiertoe organiseren wij jaarlijks vijf themabijeenkomsten en een symposium.


In de komende jaren willen wij onze rol uitbouwen. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die ons ondersteunt bij het organiseren van de themabijeenkomsten en het symposium.


Het gaat om de volgende werkzaamheden:

·      Organisatorisch voorbereiden van de themabijeenkomsten en het symposium.

·      Verzorgen van de communicatie.

·      Onderhouden van de website.

·      Bijdragen aan gezamenlijke activiteiten met de andere drie grote steden.

·      U wordt ruim ingewerkt en werkt samen met de secretariële ondersteuner


Naast enthousiasme wordt ervaring verwacht met het organisatorisch voorbereiden van bijeenkomsten tot ca. 100 personen. Digitale vaardigheden zijn vanzelfsprekend. De verwachte tijdinvestering is 12 á 16 uur per maand.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter, de heer J. Zwart, bereikbaar onder telefoonnummer 030 – 2936183. 

 

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Adviescommissie Ouderenbeleid Utrecht ACO > Organiseert U onze themabijeenkomsten en symposium?
Over Adviescommissie Ouderenbeleid Utrecht ACO
De Adviescommissie voor het Ouderenbeleid (ACO) volgt het ouderenbeleid en alle beleid dat het leven van ouderen treft. De ACO adviseert hierover de gemeente, maar ook de organisaties dit verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het beleid.

Alle adviezen worden geschreven vanuit ervaringen van ouderen. De ACO kent naast haar ruim 22 leden, ook wijk- /buurtantennes’ die signalen uit de verschillende buurten opvangen. Verder werkt de ACO zoveel mogelijk samen met belangenorganisaties en andere adviescommissies, onder andere via het Maatschappelijk Netwerk Utrecht.

Door de brede samenstelling van de ACO (ouderen, vertegenwoordigers van ouderenbonden en -organisatie en organisaties die met of voor ouderen werken) kunnen ervaringen van ouderen in de praktijk worden gecombineerd met kennis vanuit verschillende professionele organisaties, dus vanuit verschillende invalshoeken. Deze combinatie is uniek en draagt bij aan de kwaliteit van haar adviezen.
·
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Adviescommissie-Ouderenbeleid-Utrecht/activiteiten/Organiseert-U-onze-themabijeenkomsten-en-symposium/26640 om je aan te melden