Skip Navigation
Over ons

De Adviescommissie voor het Ouderenbeleid (ACO) volgt het ouderenbeleid en alle beleid dat het leven van ouderen treft. De ACO adviseert hierover de gemeente, maar ook de organisaties dit...

OuderenhulpGezondheid & WelzijnArmoede & Huisvesting
Deel

De Adviescommissie voor het Ouderenbeleid Utrecht zoekt een enthousiaste secretaris

Vacature · 1–2 uur/week
Utrecht, Utrecht, Netherlands
Administratie
Deze vacature is verlopen
#24766
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Adviescommissie-Ouderenbeleid-Utrecht/activiteiten/De-Adviescommissie-voor-het-Ouderenbeleid-Utrecht-zoekt-een-enthousiaste-secretaris/24766 om je aan te melden
SamenvattingWij zoeken een enthousiaste vrijwilliger met inzicht in secretariële ondersteuning, maar vooral met hart voor het welzijn van ouderen in Utrecht.
Uitgebreide omschrijving

De Adviescommissie voor het Ouderenbeleid (ACO) bestaat sinds 1990 en is hét stedelijke netwerk van ouderen en diverse organisaties van ouderen in Utrecht, zoals de ouderenbonden en organisaties van migrantenouderen.  Ambitie van de ACO is van Utrecht een stad te maken waar ouderen - van welke afkomst of cultuur dan ook - zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en participeren. Vanuit die visie werkt de ACO aan verbetering van de kwaliteit van leven van ouderen, waarbij altijd het perspectief en de leefwereld van ouderen centraal staan. Concreet betekent dit het beïnvloeden van het beleid van de gemeente, instellingen en organisaties voor (onder meer) ouderen en het versterken van de invloed en participatie van ouderen zelf. 

Wat is en doet de Adviescommissie Ouderenbeleid
Om aan dit doel te werken brengt de ACO gevraagd en ongevraagd adviezen uit aan de gemeente, maar ook de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het beleid. Alle adviezen worden geschreven vanuit ervaringen van ouderen. De ACO kent naast haar ruim 22 leden, ook contactpersonen in de wijken en buurten van Utrecht. Zij signaleren wat er speelt en agenderen dit bij de ACO. Verder werkt de ACO zoveel mogelijk samen met belangenorganisaties en andere adviescommissies, onder andere via het Maatschappelijk Netwerk Utrecht (MNU). De ACO maakt deel uit van het MNU en werkt nauw samen met de andere organisaties die hiervan lid zijn, waaronder belangenorganisaties en cliëntenraden.

Naast de adviesfunctie is ook het organiseren van maandelijkse bijeenkomsten en een jaarlijks congres een belangrijk onderdeel van de activiteiten van de ACO. Doel is input van de leden en andere betrokkenen op te halen, en kennis en informatie te delen. 

Wat vraagt de Adviescommissie

Het aantal ouderen in Utrecht groeit fors in de komende jaren en daarmee ook het werk van de ACO. We zijn daarom op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de Adviescommissie komen versterken. Wij zoeken in de eerste plaats iemand die de functie van secretaris voor het Dagelijks Bestuur op zich wil/kan nemen. Het bestuur vergadert eenmaal per maand en verwacht de volgende werkzaamheden van de secretaris:

  • Verslaglegging van de maandelijkse DB-vergaderingen (met ondersteuning van Bedrijfsbureau stichting PK
  • Het bewaken en (doen) uitvoeren van besluiten en afspraken
  • Ondersteuning bij het organiseren van themabijeenkomsten en studiedagen
  • Én meedenken over de strategie en standpunten van de ACO.

Het betreft een vrijwilligersfunctie. Verwachte tijdsinvestering 4 tot 6 uur per maand. Een reis- en onkostenvergoeding behoort tot de mogelijkheden.

We zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger met enig inzicht in secretariële ondersteuning, maar vooral met hart voor het welzijn van ouderen in Utrecht.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de ACO.

Heeft u belangstelling voor deze functie of wilt u meer informatie, neem dan contact op met de voorzitter van de ACO de heer J. Zwart, via onderstaande roze knop kunt u een bericht sturen.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Nieuwegein > Nieuwegein Activiteiten > Adviescommissie Ouderenbeleid Utrecht ACO > De Adviescommissie voor het Ouderenbeleid Utrecht zoekt een enthousiaste secretaris
Over Adviescommissie Ouderenbeleid Utrecht ACO
De Adviescommissie voor het Ouderenbeleid (ACO) volgt het ouderenbeleid en alle beleid dat het leven van ouderen treft. De ACO adviseert hierover de gemeente, maar ook de organisaties dit verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het beleid.

Alle adviezen worden geschreven vanuit ervaringen van ouderen. De ACO kent naast haar ruim 22 leden, ook wijk- /buurtantennes’ die signalen uit de verschillende buurten opvangen. Verder werkt de ACO zoveel mogelijk samen met belangenorganisaties en andere adviescommissies, onder andere via het Maatschappelijk Netwerk Utrecht.

Door de brede samenstelling van de ACO (ouderen, vertegenwoordigers van ouderenbonden en -organisatie en organisaties die met of voor ouderen werken) kunnen ervaringen van ouderen in de praktijk worden gecombineerd met kennis vanuit verschillende professionele organisaties, dus vanuit verschillende invalshoeken. Deze combinatie is uniek en draagt bij aan de kwaliteit van haar adviezen.
Deze vacature is verlopen
#24766
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Adviescommissie-Ouderenbeleid-Utrecht/activiteiten/De-Adviescommissie-voor-het-Ouderenbeleid-Utrecht-zoekt-een-enthousiaste-secretaris/24766 om je aan te melden