Skip Navigation
Over ons

Academie van de Stad verbindt studenten met de samenleving. Als ideële stichting en sociale ondernemer zet Academie van de Stad zich in voor de leefbaarheid en ontwikkeling van de stad, door de inzet...

Sport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & Minderheden
Deel

Goeie Buur

Vacature · 4–6 uur/week
Padualaan 101, 3584 CH Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
#25279
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Academie-van-de-Stad/activiteiten/Goeie-Buur/25279 om je aan te melden
SamenvattingWord Goeie Buur bij Academie van de Stad en draag iets bij aan het toekomstperspectief van jongeren uit maatschappelijke jeugdhulpinstellingen.
Uitgebreide omschrijving

Samen leven, samen bouwen.


Bij het project Goeie Buur krijgen studenten en jongeren (18 tot 23 jaar) die uitstromen bij een jeugdzorginstelling, pleegzorg of de maatschappelijke opvang de kans op met elkaar samen te gaan wonen. Het is een community: samen willen we de jongeren een vliegende start geven in het studentenleven. Een volgende stap in zelfstandigheid en eigen initiatief. Als Goeie Buur maak je de jongere wegwijs in het studentenhuis, de buurt en het studentenleven. Je bent een vraagbaak voor alles wat erbij komt kijken als je op jezelf gaan wonen. Meedoen is daarin belangrijk. Kortom: wil jij nieuwe mensen leren kennen, hen op weg helpen en een boel nieuwe mensen leren kennen? Word Goeie Buur! 

 

Wat doe je als Goeie Buur? 

De jongeren vanuit Back Up, Timon, Youké, Lister en Lijn5 gaan wonen in studentenhuizen of studentencomplexen van de SSH. Elke jongere wordt gekoppeld aan een Goeie Buur. Dat betekent niet dat je direct naast de jongere hoeft te wonen, maar wel dat je omkijkt naar de jongere zoals een Goeie Buur betaamt.

Gelijkwaardigheid staat daarbij centraal. We zoeken gemotiveerde studenten die flexibel zijn en dagelijks aanspreekpunt willen zijn. Je hebt met de jongeren gesprekken over daginvulling, het op jezelf wonen, over studie stage en werk en natuurlijk over jullie sociale netwerken: vrienden, familie en kennissen. Daarnaast doe je activiteiten met de jongere, zoals samen koken of samen een spel doen. Ook onderhoud je contact met de begeleider van de jongere uit de zorgorganisatie en voert voortgangsgesprekken. Tot slot draag je bij aan de community van studenten en jongeren. “Samen leren, samen bouwen”, is waar het project om draait! Jouw enthousiasme en vermogen om contact te leggen zijn hierin van groot belang.

In het kort wat je gaat doen:

Wegwijs maken in studentenhuis, complex & buurt door te doen. Maar ook toekomstgerichte gesprekken (studie, stage en werk) en netwerkgerichte gesprekken voeren (praten over vrienden, buren, uitgaan, etc.). Daarnaast heb je wekelijks contact met de jongere en ben je daarbij een gesprekspartner van een zorgbegeleider. Je wordt hierbij ondersteunt door intervisies, voortgangsgesprekken en community activiteiten. 

Gevraagd:

HBO- of WO-student wonend in Utrecht, een pré als je zelf ook op kamers woont; 

Je hebt affiniteit met jeugd en communities, ervaring met de doelgroep is een pré;

Je bent positief ingesteld, ziet mogelijkheden, kunt goed samenwerken en houdt van verbinden;

Je verbindt je minimaal 6 maanden aan het project, minimaal 4 uur per week.

 

Ons aanbod:

Unieke kans om een jongere op weg te helpen, in ruil voor studiepunten of een kleine vrijwilligersvergoeding;

De mogelijkheid om oplossingsgericht met een complexe doelgroep te werken. Hier krijg je persoonlijke begeleiding, trainingen en bijeenkomsten voor; 

Opbouw van een netwerk in de stad;

Werken binnen en met een gezellige en dynamische organisatie; 

                 

Interesse?

Stuur je motivatie (max. 1 A4) en CV naar Academie van de Stad, via onderstaand formulier. Heb je eerst nog vragen, mail dan ook gerust via onderstaande roze knop.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Academie van de Stad
Academie van de Stad verbindt studenten met de samenleving. Als ideële stichting en sociale ondernemer zet Academie van de Stad zich in voor de leefbaarheid en ontwikkeling van de stad, door de inzet van studenten. Dit doen we op uiteenlopende thema's in de stad.
·
#25279
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Academie-van-de-Stad/activiteiten/Goeie-Buur/25279 om je aan te melden