Nieuws

VC Utrecht zoekt 2 enthousiaste en betrokken bestuursleden

Heb jij kennis van de vrijwilligerssector, ben je maatschappelijk betrokken en een echte netwerker? Kom dan ons bestuur versterken!

Het bestuur van VC Utrecht is onder meer verantwoordelijk voor het uitzetten van strategisch beleid, besluitvorming over begroting en jaarplannen en het profileren van de Vrijwilligerscentrale in de Utrechtse samenleving. Ook in het takenpakket: meedenken, support geven en soms bestuurlijk VC Utrecht vertegenwoordigen. De functie is onbezoldigd en neemt 4 tot 8 uur per maand in beslag.

VC Utrecht wordt grotendeels gesubsidieerd door de gemeente Utrecht. VC Utrecht bestaat sinds 1986 en is een stichting, met een bestuur en een directeur die de dagelijkse leiding heeft.

Wij zoeken bestuursleden:

  • met ervaring met of kennis van: de vrijwilligerssector, participatie, (non-)profitorganisaties en samenwerken met gemeente(n) (pre). Maatschappelijke betrokkenheid is een vereiste.
  • met creativiteit, enthousiasme en echte netwerkers.
  • die eventueel ook de voorzitter- en/of de penningmeesterrol kunnen vervullen, zodat deze taken gezamenlijk vervuld worden en er altijd een (sparring)partner is voor de bestuurstaak. Zodra het bestuur compleet is, worden de taken in onderling overleg verdeeld.

Wie zijn wij:

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

De wereld van VC Utrecht is dynamisch. We ontwikkelen/participeren in nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers en circa 25 vrijwilligers, en met een bestuur met twee leden, dat we willen aanvullen tot vier bestuursleden.

Solliciteren naar deze functie?

Klik hier om op deze vacature te solliciteren