Koks koken voor Utrecht

Enthousiaste vrijwilligers bezorgden in 2020 ruim 7000 gezonde maaltijden bij stadsgenoten

‘Het begon met Creative Valley en de Rabobank die bedrijfskeukens hadden die stil lagen’, vertelt Wouter Schild – projectmanager VC Utrecht, ‘Zij wilden graag iets goeds doen met hun beschikbare keuken en keukenpersoneel. Toen ontstond het idee om gezonde maaltijden te bereiden en die thuis te bezorgen bij hulpbehoevende stadsgenoten. Na de eerste 25 maaltijden ging het balletje echt rollen’, vervolgt Wouter, ‘Steeds meer bedrijven en partners deden mee! Door deze stadsbrede samenwerking konden we inmiddels al ruim duizenden mensen trakteren op een gezonde, verse en gratis maaltijd! Blije bewoners + blije partners + blije vrijwilligers die iets kunnen doen = win, win, win!’


Koks koken voor Utecht is een initiatief van VC Utrecht, Utrechtse Uitdaging en Rabobank Utrecht, in nauwe samenwerking met NL Cares Utrecht, Absoluta, a.s.r., Van Benthem & Keulen, Barilla, Creative Valley, Driesen Food, De Utrechter Stadsbrasserie en Bar, De Pizzabakkers, Facilicom Group, Fonds Sluyterman van Loo, Help een Happie, Haella Stichting, Interim2day, Kansfonds, Ondernemersfonds Utrecht, het Oranjefonds, Impact Fonds, het Elize Mathilde Fonds en Sligro Utrecht.

UPDATE

Het project is doorgestart via de Utrechtse Uitdaging onder de naam "Koks koken tegen eenzaamheid" 

RICHARD VERTELT

‘Kleine tijdsinvestering, groot verschil!’ 

Richard is een van de vrijwilligers die vanaf het prille begin maaltijden bezorgt voor dit project. Normaliter reist hij voor zijn werk veelvoudig en intensief door Afrika. Vanwege het coronavirus zit dat er nu niet in.

MANDY VERTELT

"Ik ben zo blij om die vreselijk goede verhalen te horen die ik terugkrijg."

Voor het project koks koken voor Utrecht deelt Mandy (56) vrijwillig maaltijden uit aan mensen in nood in de stad.


Contactpersoon

Wouter Schild[email protected]adviseur
06 - 1282 0912
[email protected]

Powered by Deed‌mob Tools ·