Vrijwilligerscentrale Utrecht

Jouw partner voor vrijwillige inzet

VrijwilligerswerkWil jij weten op welke manier jij een steentje bij kunt dragen als vrijwilliger? Vind jouw ideale vacature in ons aanbod!

Lastig om uit zoveel vacatures de juiste te kiezen? Geen probleem! We helpen je graag ontdekken welk vrijwilligerswerk het beste bij je past.
HelpdeskVrijwilligers vinden & binden, de Utrechtse vrijwilligersverzekering, mag je onkostenvergoeding betalen?

Allemaal goede vragen waar je als organisatie tegen aan kunt lopen. Onze adviseurs zijn heuse experts op dit gebied en denken graag met je mee!
WorkshopsBen jij een Utrechtse vrijwilliger of vrijwilligerscoördinator? Of woon je in Utrecht en doe je elders vrijwilligerswerk? Dan kun je gratis meedoen aan onze workshops.

Leren en kennis delen staan centraal: de workshops worden gegeven voor én door vrijwilligers.
Maatschappelijk betrokkenSteeds meer bedrijven tonen hun betrokkenheid bij de samenleving: door bijvoorbeeld hun medewerkers als coach in te zetten of aan de slag te gaan voor een goed (lokaal) doel.

Maak ook het verschil met jouw team, ontdek de mogelijkheden!

WBTR

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking. Speciaal voor bestuurders van stichtingen en verenigingen in Utrecht organiseerden wij hierover een webinar. Ook de presentatie kun je terugkijken. Daarnaast hebben we op deze pagina alle informatie en documentatie over de nieuwe wet voor je op een rijtje gezet. Heb je advies nodig of wil je even sparren? Neem dan contact op met onze adviseurs Moyra Haaxma ([email protected]) of Noortje van Tienen-van der Meer ([email protected]).

Odensehuis Andante

Als dementie wordt geconstateerd bij jou of je naaste maakt dat veel impact. Het Odensehuis in Oudwijk ondersteunt Utrechters met dementie en hun naasten en biedt weer perspectief. Zij hebben o.a. hulp nodig op het gebied van communicatie & pr en administratie. Help jij ze?!

Waardering voor jou!

Juist in deze tijd verdien jij extra waardering. Met #UtrechtBedankt zetten we vrijwilligers in het zonnetje. De lente is nog maar net begonnen! Dat betekent dat de temperaturen gaan oplopen een extra reden om jezelf te verwennen!

Goede Buur gezocht!

Ken jij Overvecht-Zuid op je duimpje? En wil jij een paar uur in de week een 'Goede Buur' zijn voor (psychisch) kwetsbare buurtbewoners? Wijkkring Lister zoekt een verbinder, die het aanspreekpunt wil zijn voor een kleine groep (9-12) Overvechters. Lees meer over jouw rol in de vacature!

Workshops & Evenementen

 1. Workshops
 2. Aug24
  Workshop · dinsdag om 19:00Dialoog begeleidenUtrecht in Dialoog
 3. Sep2
  Workshop · donderdag om 19:30Wie ben ik?VC Utrecht
 4. Sep7
  Workshop · dinsdag om 19:00Dialoog begeleidenUtrecht in Dialoog
 5. Sep8
  Workshop · woensdag om 19:30Dialoog organiserenUtrecht in Dialoog
 6. Sep9
  Workshop · donderdag om 19:15Hoe communiceer jij?VC Utrecht
 7. Bekijk alle workshops

Nieuws

IN MEMORIAM

Marthe Kolman 11-09-1986 - 22-06-2021Lees meer

Burendag 2021

Dien nu je aanvraag in voor burendag 2021Lees meer

Meld je aan als vrijwilliger bij een Utrechts museum!

Ontdek het aanbod musea vrijwilligerswerk in Utrecht!Lees meer

Terugblik NLdoet!

NLdoet de grootste vrijwilligersactie van Nederland!Lees meer

WBTR: Regel het voor 1 juli!

Opgelet! Ben je bestuurslid (in Utrecht) Zorg dan dat jouw vereniging of stichting vanaf 1 juli voldoet aan de ...Lees meer

Social media


Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)