Extra begeleiding

Het uitgangspunt van VC Utrecht is dat iedereen zich vrijwillig moet kunnen inzetten. Vrijwilligerswerk biedt een verbeterde kwaliteit van leven, structuur, contacten en een kans om mogelijkheden en kwaliteiten te benutten en vergroten.

Vrijwilligerswerk is iets anders dan dagbesteding. Bij vrijwilligerswerk kun je aan je eigen doelen werken, maar als vrijwilliger ben je er ook voor de vrijwilligersorganisatie, draag je bij aan de doelen van die organisatie, ben je vaak van betekenis voor anderen en leer je andere mensen kennen. Juist het van betekenis kunnen zijn, maakt vrijwilligerswerk zo waardevol én bevredigend om te doen.

Motivatie is heel belangrijk voor het doen van vrijwilligerswerk. Daarnaast is het van belang dat je betrouwbaar bent en je afspraken nakomt. Verder zijn er veel verschillen per vrijwilligersorganisatie en vrijwilligersfunctie. Bekijk daarvoor de vrijwilligersvacature of bespreek het met de organisatie in een kennismakinggesprek.

Trajectbegeleiding

Voor wie het moeilijk vindt om zelf de eerste stap te zetten, bieden we korte begeleiding bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Samen met een adviseur bekijk je welke ondersteuning en/of begeleiding wenselijk is om aan de slag te gaan als vrijwilliger. We helpen ook bij het contact met de organisatie en begeleiden zo nodig bij een kennismakingsgesprek. Ook voor Nieuwe Utrechters bieden we deze extra begeleiding aan. Lees hier over ons project voor Nieuwe Utrechters.

 

Oriëntatiebijeenkomsten

We organiseren regelmatig oriëntatiebijeenkomsten voor mensen die op zoek zijn naar passend vrijwilligerswerk. Hou hiervoor onze agenda in de gaten

Jobcoaching van ‘bijzondere vrijwilligers'

Heb je uitgebreidere coaching en begeleiding nodig bij het vinden van vrijwilligerswerk en gedurende de inwerkperiode bij een vrijwilligersorganisatie? Dan is het aanbod van Wij3.0 en de Wilg wellicht passend. Lees hier meer over jobcoaching van bijzondere vrijwilligers of bel 030 - 292 6515.