BuurtBeursvloer Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Maatschappelijk netwerken

voor bewoner en bedrijf

Donderdag 8 november 2018

 

De eerste editie van de BuurtBeursvloer in Leidsche Rijn en Vleuten - De Meern was een groot succes. Met een opkomst van ongeveer 50 mensen waaronder maatschappelijke organisaties, bedrijven, ZZP'ers en vrijwilligers. Er zijn succesvolle matches gemaakt, er is genetwerkt en er zijn leuke goodies vergeven. Met dank aan: Welzaam Utrecht en DOENJA Dienstverlening. Voor de foto's bekijk het facebookalbum .

De BuurtBeursvloer is een lokale en informele Beursvloer, speciaal voor initiatieven, wijkbewoners, ondernemers en ZZP’ers uit de wijk. Net als op een echte beursvloer, brengen hoekmannen op de BuurtBeursvloer aanbiedende en vragende partijen met elkaar in contact om matches te realiseren. Matches op het gebied van kennis, materialen en mensen. De BuurtBeursvloer is hiermee dé plek om maatschappelijk te netwerken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan binnen de wijk. We organiseren de BuurtBeursvloer samen met Welzaam en DOENJA Dienstverlening.

We openden de BuurtBeursvloer met een korte workshop #durftevragen en #durftegeven.

Op een rijtje:

Datum en tijd: 8 november 2018

  • 15.00 uur: workshop #durftevragen en #durftegeven
  • 15.30 uur: BuurtBeursvloer
  • 17.00 uur: afsluitende borrel

Locatie: Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1

Voorbeelden van matches op eerdere beursvloeren:

  • De buurthuiskamer is op zoek naar een goede flyer, een ZZP'er gaat deze voor hen maken.
  • De lokale bank heeft 10 laptops over, een stichting voor vluchtelingen kan deze goed gebruiken. 
  • Er worden mensen gezocht om de speeltuin op te knappen. Een lokale onderneming zoekt nog een bedrijfsuitje; als uitje gaan ze de speeltuin opknappen.
  • De dierenweide wil graag iets organiseren om de actieve bewoners te bedanken. De lokale supermarkt doneert eten voor een gezellige lunch. 
  • De weggeefwinkel zoekt juridisch advies. Een lokale jurist doneert 2 uur advies en wordt in ruil vermeld op de website. 

Tip: Kom wat eerder en neem een kijkje bij het gratis museum en de mooie tuin van het Castellum. Ontdek het Romeinse schip, opgegraven in Leidsche Rijn. Leer over 3000 jaar wonen en werken en bezoek de dierenweides en stadstuin met natuurspeeltuin en kas.

Sfeerimpressie van de BuurtBeursvloer

Bekijk voor meer foto's het facebookalbum .