Post | december 2020 | Trofee | 1 min lezen

WINNAAR | BuurtMaaltijden

BuurtMaaltijden won de trofee en de eerste prijs (€2500,-)! Dit mooie initiatief ontstond midden in de coronatijd. Met gratis maaltijden - voor en door buurtbewoners -zorgen ze voor meer verbinding in de wijken! Professionele koks die anders thuis zouden zitten, koken in het buurthuis met overtollig voedsel BuurtMaaltijden, andere vrijwilligers bezorgen die bij mensen thuis.


De jury: ‘Als je het voor elkaar krijgt zo snel iets op te zetten en mensen te motiveren, moet je wel op iets belangrijks zitten. Ze voorzien echt in een behoefte, waarschijnlijk ook in de toekomst! De opzet is heel slim: van de koks inzetten, tot manier van vrijwilligers inzetten en ook nog voedselverspilling tegengaan… Het netwerk breidt zichzelf uit: degenen die eerst hulp kregen worden later zelf vrijwilliger! Buurtmaaltijden brengt een stukje buurthuis bij je thuis. Juist in deze coronatijd is dit noodzakelijk!’Over BuurtMaaltijden


In coronatijd ontstaan mooie initiatieven, zo ook BuurtMaaltijden! Met gratis maaltijden voor en door buurtbewoners zorgen ze voor meer verbinding in de wijken! Professionele koks die anders thuis zouden zitten, koken in het buurthuis met overtollig voedsel BuurtMaaltijden, andere vrijwilligers bezorgen die bij mensen thuis.

Deze buurtbewoners kunnen nu genieten van een heerlijke BuurtMaaltijd, zonder de deur uit te hoeven.


De vrijwillige bezorgers plannen vaak extra tijd voor het bezorgen van de maaltijden. Op die manier brengen ze een deel van het buurthuis naar de mensen thuis. Het eten wordt rondgebracht bij mensen die bijvoorbeeld eenzaam zijn, in armoede leven of mensen die vanwege het coronavirus niet naar de supermarkt durven. Een praatje is zo belangrijk voor mensen die nu de deur (bijna) niet meer uit komen.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

2e PRIJS | Stichting Asha

| Trofee
De tweede prijs was voor Stichting Asha (€1500,-). Deze vrijwilligersorganisatie van Surinaamse Hindoestanen ...
Lees meer

3e PRIJS | Mannen van goede daden

| Trofee
Derde prijswinnaar (€1000,-) was Mannen van goede daden. Dit bewonersinitiatief verricht goede daden voor de ...
Lees meer

GENOMINEERD! Big Brothers Big Sisters Utrecht

| Trofee
Big Brothers Big Sisters Utrecht zet zich in voor kwetsbare kinderen van 6 tot 18 jaar die wonen in gezinnen ...
Lees meer

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)