Post | juli 2020 | Nieuws | 2 min lezen

Makkelijker subsidie aanvragen

Goed nieuws! Vanaf volgend jaar wordt het voor Utrechtse vrijwilligersorganisaties makkelijker om subsidie aan te vragen, dankzij de aangepaste subsidieregeling ‘vrijwillige inzet voor elkaar’van de Gemeente Utrecht. 


Op de website van de gemeente staat de volgende informatie:


Eenvoudiger subsidiebeleid voor Utrechtse vrijwilligersorganisaties

Voor vrijwilligersorganisaties en bewonersinitiatieven die bijdragen aan het welzijn van inwoners en het prettig samenleven in Utrecht wordt het vanaf 2021 eenvoudiger om subsidie aan te vragen. Zij kunnen dan een beroep doen op de aangepaste subsidieregeling ‘vrijwillige inzet voor elkaar’. Hiervoor zijn 3 subsidieregelingen samengevoegd tot 1 integrale regeling.


Heldere subsidieregelingen

De gemeente wil dat alle Utrechters prettig kunnen wonen, opgroeien en samenleven in de stad. Gelijke kansen en gewoon mee kunnen doen is daarom belangrijk. Het college van B&W heeft 6 nieuwe of aangepaste subsidieregelingen vastgesteld. Eén daarvan is de aangepaste subsidieregeling ‘vrijwillige inzet voor elkaar’. Deze gaat over alles wat inwoners en vrijwilligers doen voor elkaar en voor hun buurt. Hiervoor subsidieert de gemeente allerlei activiteiten van bewonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties. Bijvoorbeeld een buurthuis in zelfbeheer, maatjesproject of een wijkinformatiepunt.


Daarnaast zijn nog 2 nieuwe nadere regels vastgesteld en 3 bestaande nadere regels aangepast. Dit zijn subsidies voor sportevenementen en voor activiteiten die uitgevoerd worden door professionele organisaties als scholen en Steunpunt Mantelzorg. Dit alles maakt de subsidieverstrekking vanaf 2021 transparanter, eenvoudiger en doeltreffender.


Samen met de stad

Meer dan 100 betrokkenen uit 50 verschillende vrijwilligersorganisaties en bewonersinitiatieven dachten begin maart mee over de nieuwe subsidieregeling ‘vrijwillige inzet voor elkaar’. Zij adviseerden de gemeente om in de regeling ruimte voor maatwerk en samen leren én experimenteren mee te nemen. Dit is verwerkt in de nieuwe subsidieregeling. Om de keuzes binnen de subsidieverlening zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij wat Utrecht nodig heeft, betrekt de gemeente vrijwilligers/deelnemers aan de activiteiten en deskundigen bij de afwegingen rond de subsidieaanvragen. 


Bron: Utrecht.nl


Nog meer lezen? Een overzicht van alle wijzigingen in de subsidieregelingen en een verdere toelichting staat in deze brief waarin het college de gemeenteraad informeert.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Terugblik NLdoet!

| Nieuws
NLdoet de grootste vrijwilligersactie van Nederland!
Lees meer

WBTR: Regel het voor 1 juli!

| Nieuws
Opgelet! Ben je bestuurslid (in Utrecht) Zorg dan dat jouw vereniging of stichting vanaf 1 juli voldoet aan de ...
Lees meer

Lintjesregen in Utrecht!

| Nieuws
Burgemeester Sharon Dijksma heeft Utrechters persoonlijk verrast met een Koninklijke Onderscheiding ...
Lees meer

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)