Post | december 2021 | Nieuws | 2 min lezen

Bewonerscomité organiseert kerstpakkettenactie

Kerstpakkettenactie in Sterrenwijk, Utrecht

De kerstdagen komen eraan. De tijd rondom de feestdagen is voor veel ouderen een extra moeilijke periode, zeker nu tijdens de lockdown. Ouderen missen vaak een sociaal netwerk of hebben minder contact met anderen dan zij graag zouden willen.


Ook in Sterrenwijk wonen veel ouderen. Het bewonerscomité ‘Hart voor het wijk’ - de naam zegt het al - bestaat uit een clubje actieve buurtbewoners dat zich vrijwillig inzet voor hun oudere buurtbewoners. Na het succes van vorig jaar, is buurtbewoner Jaap met ondersteuning van welzijnsorganisatie Dock en De Wilg, ook dit jaar weer druk in de weer met een kerstpakkettenactie. Het initiatief begon in de coronaperiode om mensen een hart onder de riem te steken en versterkt het gevoel van verbinding en saamhorigheid in de wijk.

 

Jaap: "Het zorgt voor reuring in de wijk en we hopen hiermee andere bewoners ook te activeren. Het is mooi om te zien dat het dit jaar ook gebeurt. Zo maakt buurtbewoonster Sien handgemaakte kerstkaarten en is er medewerking van lokale ondernemers zoals: Snacksalon Abstede, Jumbo Ina Boudier Bakkerhof en de Intratuin aan de Koningsweg".

 

Een kerstpakket is er niet zomaar. Er gaat veel voorbereiding aan vooraf waaronder het maken en verspreiden van een flyer met de vraag wie een klein geldbedrag wil geven of producten wil sponsoren om ouderen een kerstpakket te geven. Daarna begint het inpakken! Jaap: "Veel van onze oudjes zijn toch wel eenzaam, zeker in deze coronatijd. Fantastisch om te zien hoeveel gulle giften we hebben ontvangen ook van mensen uit aangrenzende straten en wijken! Het praatje aan de deur zorgt voor een lach en een traan. Het gevoel van iets goeds doen voor de medemens en de blije gezichten, dat is onbetaalbaar en daar doen we het voor! Dit versterkt het oude Sterrenwijk gevoel, waar we goed zorgen voor de ouderen en omkijken naar elkaar. Dat is iets waar we trots op mogen zijn. Met een klein gebaar maak je groot verschil en dat is prachtig om te zien én te voelen!"


Nieuw dit jaar is een mooie bijdrage van de basisschool uit de buurt. Dankzij de kleuterklas van meester Remco van de Prof. Kohnstammschool ontvangen de ouderen een warme kerstwens. In elk pakket zit een kaart speciaal gemaakt door de kleuters van groep 1-2B. Een vallende ster, zodat zij een wens kunnen doen. Als deze kaarten geen glimlach op de gezichten toveren!

 

Marijke, vrijwilliger bewonerscomité: "De verbinding en interesse uit alle hoeken om een steentje bij te dragen of te helpen geeft energie. Omzien naar elkaar is belangrijk, mooi om te doen én helemaal als het zo’n gezamenlijk project is zoals hier het geval is. Het bewonerscomité wil groeien en zorgen voor positieve publiciteit want er gebeurt veel moois in de wijk."

 

Niet alleen tijdens de kerstdagen wordt aan de oudere buurtbewoners gedacht. Tijdens de jaarwisseling gaat het comité op pad om oliebollen te bezorgen bij de oudjes in ‘het wijk’.

 

Hopelijk mag dit prachtige buurtinitiatief vele anderen inspireren! Nu Nederland weer in lockdown is, is het extra belangrijk om naar elkaar om te zien. Help degene in je naaste omgeving die wat extra hulp kan gebruiken en steun elkaar waar mogelijk. Bijvoorbeeld door te helpen met klusjes op afstand, contact te leggen met mensen die eenzaam zijn of gewoonweg iets aardigs voor elkaar te doen. Bekijk onze vacaturebank waar in Utrecht om jouw hulp wordt gevraagd en beteken ook iets voor een ander in deze feestdagen lockdown!


Foto's: MediaMakers VC Utrecht | Iris Zoric

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

10 redenen om vrijwilliger te worden

| Nieuws
vrijwilligerswerk maakt je happy! 10 redenen om vrijwilliger te worden
Lees meer

Hallo zomervakantie! Staat een leuke vrijwilligers-activiteit al op je lijstje?

| Nieuws
Laat je inspireren en vind jouw ideale zomerklus in ons aanbod.
Lees meer

FAQ Maatschappelijke Stage

| Nieuws
Veelgestelde vragen Maatschappelijke Stage
Lees meer

Powered by Deed‌mob Tools ·