Beursvloer Utrecht

vrijdagmiddag 21 juni 2019

Al jaren een vaste waarde in Utrecht: de Beursvloer! Op dit lokale netwerkevenement ontmoeten bedrijven, maatschappelijke organisaties, zzp’ers, initiatieven en de Gemeente elkaar om in een informele setting waardevolle matches te maken. Wethouder Maarten van Ooijen opent deze 14e editie, die vrijdag 21 juni plaats  vindt bij De Volksbank (zie ook Programma en locatie). 

Aanbiedende en vragende partijen worden met elkaar in contact gebracht zodat zij kennis, diensten en goederen in de meest brede zin van het woord kunnen uitwisselen. Wat de één over heeft (en wil aanbieden), is voor de ander zeer gewenst. De Beursvloer is hiermee dé plek om maatschappelijk te netwerken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan! Meld je snel aan om een match met impact te maken!

AANMELDEN 
Mooie voorbeelden uit de praktijk:
Een bedrijf stelt zijn pand beschikbaar aan de EHBO- vereniging en krijgt in ruil daarvoor een training bedrijfshulpverlening.
Leden van de winkeliersvereniging knappen de dierenverblijven op van het nabijgelegen dierenpark. Zij krijgen daar hulp bij van jongeren met een licht verstandelijke beperking die in een gezinsvervangend huis aan de rand van het dierenpark wonen. 
Medewerkers van een bank trainen jongeren in Overvecht op sollicitatievaardigheden. In ruil daarvoor verzorgen de jongeren een rap-optreden tijdens het zomerfeest van deze bank. 
Meubilair van een makelaarskantoor krijgt een tweede leven in de kantoorruimte van de Kindertelefoon. 

De Beursvloer wordt georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale Utrecht en de Utrechtse Uitdaging en vindt dit jaar plaats bij de Volksbank.

 
Matches

Voor matches geldt: ga voor kwaliteit, niet voor kwantiteit. Voor het slagen van de Beursvloer en de vervolgcontacten is het belangrijk dat een gemaakte match ook daadwerkelijk verzilverd wordt. Daarom vragen we van alle deelnemers proactieve inzet om matchafspraken na te komen.

Ga niet lukraak matchen, maar zoek gericht naar een passende match. Beter één geslaagde, dan drie matches die uiteindelijk niet doorgaan. Bedenk ook van te voren wie binnen je organisatie de match op gaat pakken en zorg ervoor dat die persoon hiervoor ook de tijd krijgt. 

Tip voor vragers: denk alvast na over jullie (ludieke) 'tegenprestatie': biedt jullie locatie aan voor een bedrijfsuitje, verzorg een lunch of bedank jullie nieuwe samenwerkingspartner via social media.

Terugblik Beursvloer 2018

Het was een succesvol jaar voor de Beursvloer: alle gemaakte maatschappelijke matches hadden een symbolische totaalwaarde van meer dan €35.000,-' De - toen nog kersverse - wethouder Maarten van Ooijen opende de Beursvloer. Rob Koops praatte de middag aan elkaar en enthousiasmeerde alle aanwezigen tot het maken van mooie matches.

Foto's: MediaMaker Anne van Dijk

Beursvloer 2018